Annonce
Ugeavisen Tønder

Landskendt hjemløs fortæller sin historie i billeder

Felix og Vagabonden har været populær på TV, men for Henning Elsner har TV-successen været en blandet fornøjelse, der både har gjort ham godt, men også udfordret ham. Foto: Karin Lorenzen

I Højer hænger en fotoudstilling med billeder fra et liv som hjemløs. Henning Elsner er kendt fra TV, hvor mange har fulgt Felix og Vagabondens cykelture rundt i landet. Frem til jul udstiller han fotos på Hohenwarte.

Annonce

Højer: De fleste har set et afsnit eller flere af TV-serien om Felix og vagabonden. Vagabonden hedder Henning Elsner, og siden han for et par år siden blev landskendt vagabond med Felix i cykelkurven, har han forsøgt at få fodfæste i livet.

I 2011 gik han hjemmefra. Missionen var at få fortalt historien om, at et forsikringsselskab havde ødelagt hans liv. Han oprettede en hjemmeside, hvor man kan følge Henning Elsners færden, på godt og ondt. Det samme kan man på Facebook, hvor Henning hurtigt fik mange følgere, og sidenhen altså blev hovedperson i en TV-serie. Hovedrollen har hunden Felix, der har været Hennings tro følgesvend siden 2011.

Oprindeligt gav følgerne på de sociale medier Henning noget at stå op til, det var dem, der holdt ham oppe. Siden har han cyklet Danmark rundt seks gange, startet projekt "Tandhjulet" , hvor han samlede penge ind til hjemløses tandbehandlinger, og han har mødt mange forskellige mennesker rundt om i landet, der stort set alle har vist ham tillid og kærlighed.

- Jeg har mødt så mange mennesker, og det har gjort godt. Jeg har været en udsat, der er stået frem, og det har været svært. Da jeg droppede TV og stoppede med at cykle i 2016, gik jeg vel lidt ned med flaget, fortæller Henning Elsner.

Fotoudstillingen er bygget op omkring en række fortællinger, som fortæller Henning Elsners histore fra han gik hjemmefra i 2011 til han holdt op med at cykle i 2016. Foto: Karin Lorenzen
Annonce

Finder ro i Højer

Efter han stoppede med at cykle reflekterede han.

Han ville gerne have haft et normalt liv, men sådan blev det ikke. Da han på et tidspunkt sad i sin campingvogn på Falster, kunne han mærke, at han var gået helt i stå. Han tog derfor kontakt til Vivi og Dres på Hohenwarte i Højer, og de bad ham straks komme.

- Vi sagde, at han bare skulle komme, og det gjorde han. Der er dage, hvor vi kan mærke, vi bare skal lade ham være, mens han andre dage har det fint. Han er her bare, og så er han skam på lønningslisten, for han er jo bager, og han har faktisk opfundet en kage til vores sønderjyske kaffebord. Han har opfundet Vivis duttelutter, griner Vivi Nielsen Poulsen, der er indehaver af Hohenwarte, hvor Henning Elsner altså bor og udstiller fotos fra sit liv som hjemløs.

Henning Elsner havde håbet at finde ro efter sit farvel til TV, men det har været svært, og han er ikke i mål endnu. Men det går bedre, og i øjeblikket udstiller han 278 billeder fra de seks år på cykel. Primært billeder af Felix og af naturen, men også opstillede billeder, der fortæller en del af Hennings historie.

- Jeg har haft brug for at gemme mig, og TV ødelagde meget for mig. Men jeg skal nok finde en vej, siger vagabonden, der håber at folk har lyst til at se fotoudstillingen på Hohenwarte, og han håber også, at de seks år som hjemløs og erfaringen fra TV kan åbne op for et liv, hvor han kan finde ro og en vej videre.

Fotoudstillingen har berørt mange af dem der har været inde at se den og udstillingen kan besøges helt frem til jul. Foto: Karin Lorenzen
En hel væg i udstillingen er dedikeret til Felix, der har været Hennings tro følgesvend og det er også ofte Felix der er afsender af de historier der bliver delt på de sociale medier. Foto: Karin Lorenzen
Henning Elsner tog hjemmefra i 2011 og han var fast besluttet på at være en atypisk hjemløs og det er lykkedes ham. Foto: Karin Lorenzen
Henning Elsner har en historie han gerne vil dele og han håber at udstillingen og oplevelserne fra TV kan være med til at give ham et skub i retning af en ny tilværelse. Foto: Karin Lorenzen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce