Annonce
Ugeavisen Tønder

Linda har arbejdet 40 år i børnenes tjeneste

Linda Louise Hansen har været pædagog i Tønder Kommune i 40 år. Det fik hun forleden dronningens fortjenstmedalje for. Foto: André Thorup
62-årige Linda Louise Hansen fra Løgumkloster har passet børn gennem 40 år. Forleden blev hun hædret med dronningens fortjenstmedalje.
Annonce

Løgumkloster: 16. juni var en helt særlig dag for 62-årige Linda Louise Hansen fra Løgumkloster.

Denne dag var det nemlig imponerende 40 år siden, at hun startede som pædagog i Tønder Kommune, og hun havde sørget for, at dagen blev lidt ekstra festlig ved at invitere naboer og naboer hjem om formiddagen.

Hvad hun ikke vidste var, at leder af Den danske Børnehave i Løgumkloster, Trine Kraak, også dukkede op og medbragte dronningens fortjenstmedalje for de mange års indsats.

- Det var virkelig en overraskelse. Det havde jeg slet ikke regnet med, og det var faktisk ret rørende, lyder det fra Linda Louise Hansen.

Annonce

Et liv med børn

Det var egentlig ikke planen, at Linda Louise Hansen skulle være pædagog. Planen var, at hun ville være korrespondent. Men ved et tilfælde fik hun ansættelse som hjælper ved en hjerneskadet dreng, og det vækkede lysten til at vælge en anden vej.


- Det var virkelig en overraskelse. Det havde jeg slet ikke regnet med, og det var faktisk ret rørende.

Linda Louise Hansen


- Jeg meldte mig til på seminariet som 19-årig, og et par dage efter, jeg var færdig med uddannelsen, blev jeg ansat her i børnehaven som vikar i et år, fortæller hun.

Da året var gået, blev hun børnehaveklasseassistent på Løgumkloster skole i ét år, og bagefter kom hun retur til børnehaven, hvor hun fik fastansættelse.

Linda Louise Hansen føler sig godt tilpas som pædagog i småbørnsgruppen i Den danske Børnehave i Løgumkloster. Foto: André Thorup

Og her har hun så været siden.

- Jeg har været leder i 12 år fra 1992, men efter kommunesammenlægningen kom der en del flere møder og den slags, og jeg vil egentlig helst bare arbejde med børnene. Så jeg fik orlov som leder, hvor jeg så arbejde som "almindelig" pædagog, og efter året var gået, ville jeg gerne fortsætte med det, forklarer Linda Louise Hansen, og fortsætter:

- At gå fra at være leder til at være medarbejder igen, har aldrig voldt mig problemer. Det har jeg det så fint med.

Annonce

Flere generationer

Når man har arbejdet som pædagog i den samme by i 40 år, som Linda Louise Hansen har, så bliver man efterhånden udsat for en del "gengangere".

- Det sker oftere og oftere, at der kommer nye børn i børnehaven, hvis forældre jeg også har passet i børnehaven i sin tid. Så bliver man da lige mindet om, at man blive ældre, konstaterer Linda Louise Hansen med et smil.

Annonce

Efterlønnen venter

Selvom Linda Louise Hansen elsker sit job og arbejdet med børnene i småbørnsgruppen i børnehaven, så har hun alligevel besluttet, at det skal være slut en gang til næste år.

- Der har jeg besluttet, at jeg går på efterløn. Jeg er ikke træt af mit job, men der er også mange ting derhjemme, der trækker, forklarer hun, og nævnet blandt andet de to børnebørn, som hun gerne vil have mere tid til at besøge.

Linda Louise Hansen har her lille Mathias på armen, og også to gange Jonathan vil lege med. Foto: André Thorup

Derudover har hun og ægtemanden, Leif Hansen, for nyligt købt et sommerhus i Bjerregaard ved Hvide Sande sammen med den ene af parrets to voksne døtre.

- Det var en pludselig indskydelse. Egentlig havde vi besluttet, at vi ikke skulle have sommerhus igen, men da muligheden så bød sig med at købe det sammen med vores datter og svigersøn, så lokkede det alligevel. Det er en god måde, hvor vi kan være sammen på, konstaterer hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce