Annonce
Ugeavisen Tønder

Local Food Days: Næste bid tages i 2021

Haps. I 2019 blev der afviklet Local Food Days i Tønder. I år er det droppet på grund af coronakrisen, men begivenheden vender tilbage. Arkivfoto: Mads Grinderslev
Årets udgave af Local Food Days er droppet på grund af coronakrisen, men citychef slår fast, at begivenheden vender tilbage.
Annonce

Tønder: Sidste år i juni, satte folk tænderne i lokale godbidder på Skibbroen under Local Food Days. Men i år må folk undvære begivenheden.

Omkring 1. april valgte folkene bag Local Food Days at aflyse på grund af coronakrisen. Citychef Stephan Scheelke, der er ny tovholder på fødevare-arrangementet, peger på, at planlægningen og forberedelserne kræver en del - arbejde der ville være spildt, hvis arrangementet i sidste ende måtte aflyses.

- Derudover var der rigtig mange store problemer for restauratørerne, som var noget større, end det at skulle til at tænke på Local Food Days. De havde jo en hverdag, de skulle have til at hænge sammen på en eller anden vis, fortæller han.

Folk, der havde set frem til endnu en udgave af Local Food Days, kan dog trøste sig ved en ting.

- Fremtidsudsigten er, at vi holder det helt klart til næste år. Det er der ingen tvivl om, siger Stephan Scheelke.

Fremtidsudsigten er, at vi holder det helt klart til næste år. Det er der ingen tvivl om.

Stephan Scheelke, citychef og tovholder på Local Food Days

Annonce

Kan flytte rundt

Stephan Scheelke regner ikke med, at Local Food Days skal revolutioneres næste år, men der kan undervejs komme nye tiltag. For ham er det ikke en naturlov, at afviklingen finder sted i Tønder.

- Man kunne godt forestille sig, at den skiftede placering fra år til år, siger citychefen, der i 2021 dog umiddelbart hælder til Tønder, hvor det hele startede.

- Så man fik genstartet igen i Tønder, og så kunne man efterhånden flytte den rundt i kommunen, siger han.

Han er begejstret over begivenheden.

- Det er et fantastisk tiltag i forhold til de lokale fødevareproducenter og også i forhold til vores restauratører og cafeejere, vi har hernede. Formålet er at bringe dem lidt sammen, siger tovholderen.

Han synes, det kunne være spændende i højere grad at få lokale råvarer på menukortene rundt omkring i kommunen.

- Jeg synes jo, når jeg går rundt i kommunen hernede, så er der for få steder, hvor man egentlig kan opleve de lokale fødevarer på caféer, restauranter, hoteller og så videre, fortæller han.

Stephan Scheelke regner umiddelbart med en afholdelse af Local Food Days i juni næste år.

Local Food Days blev i 2019 afviklet på Skibbroen i Tønder. Arkivfoto: Mads Grinderslev
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Sommerkoncerterne er på plads

Annonce