Annonce
Ugeavisen Tønder

Lokal gin var to point fra guldet

Anders Sørensen, gin, Vibegaard, Øster Gasse. Privatfoto
Vibegaard har skabt en gin med smag af aronia-bærret. Ginen har vundet sølv ved den anerkendte International Wine and Spirit Competition.

SKÆRBÆK: I over 50 år har "International Wine and Spirit Competition (IWSC)" bedømt vin og spiritus gennem blindtest. Det har medført flere udmærkelser til lokale producenter i Tønder Kommune. En af dem er Vibegaard, en bærplantage der blev etableret i 2003 og drives af brødrene Bent og Anders Sørensen.

De har i en årrække lavet alverdens drikkevarer af bærrene fra deres plantage både med og uden spiritus, og for nyligt kom også gin med i sortimentet. Og det er netop spiritussen med navnet Aronia Gin, der har vundet sølv ved International Wine and Spirit Competition.

- Vi er stolte af den pris, vi har fået. Det er en anerkendelse af, at vores ideer til smag og udnyttelsen af gode solmodne bær giver mening. Vi kan mærke, at der er mange, som synes, vi har et godt produkt, og efterspørgslen på Aronia Gin er steget efter vores deltagelse ved IWSC, siger Anders Sørensen i en udsendt pressemeddelelse.

Annonce

Vi er stolte af den pris, vi har fået. Det er en anerkendelse af, at vores ideer til smag og udnyttelsen af gode solmodne bær giver mening.

Anders Sørensen, medejer Vibegaard.

Blindsmagning

I 2020 udviklede familieforetagendet Aronia Gin, der er fremstillet af aroniabær fra deres egen plantage. Smagen var så god, at de passionerede bæravlere besluttede sig for at teste denne gin i "International Wine and Spirit Competition" konkurrence. Med 92 points kom den ind på en andenplads og fik sølv - blot to point fra guldet.

- I næsen er vores gin rund og ren. Den mest fremtrædende duft er enebær med citrusnuancer, der stammer fra aroniabærrene. I munden oplever du en fyldig krop med et strejf af enebær, citrusskal, grøn te, kardemomme og cedertræ, som sørger for en behagelig varme hele vejen ned i kroppen. Den passer rigtig godt i den klassiske gin/tonic, og så er den helt fantastisk sammen med vores nye drikkeklar saft med syren, siger Anders Sørensen i pressemeddelelsen.

International Wine and Spirit Competition afgørelser besluttes af en række eksperter, der er professionelle indenfor branchen, gennem en blindsmagning.

Sådan ser Vibegaards Aronia gin med glimmer ud. Den fås også uden. Pressefoto.
Annonce

Smag for mere

Vibegaards bærplantage strækker sig over 20 hektar. Halvdelen bruges til at dyrke en bred vifte af bærsorter, mens den anden halvdel er omlægningsjord, som er afsat til færdigvarer og pluk-selv rækker, hvor familier og bærentusiaster samle bær til egenproduktion af for eksempel marmelade. Alle drikkevarer fremstilles uden E-numre, og den lange holdbarhed opnås ved pasteurisering.

Efter at have fået sølv for Aronia Gin har Bent og Anders Sørensen fået mod på at forsætte arbejdet med flere smagsvarianter af gin, men også flere visuelle udtryk. Derfor fås ginen også med pink glimmer.

Vibegaard er ikke de eneste lokale drikkevareproducenter der har høstet fine point i International Wine and Spirit Competition. Også Marskdestilleriet i Rørkær har vundet sølv for "Marsk Original Gin" med 91 point, og bronze for "Marsk Klitrose Gin".

Annonce
Ugeavisen Tønder

Fint besøg på Tønder Gymnasium

Annonce
Ugeavisen Tønder

Jobcenter Tønder er klar med ny jobdating

Annonce
Ugeavisen Tønder

Ny rådgiver

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Tønder

Åbent hus på datamatiker-uddannelsen i Tønder

Ugeavisen Tønder

Uldspinderi på vej mod genåbning og starter med en efterlysning

Ugeavisen Tønder

Ringridning: Gæsterne stod tæt mens der var langt mellem hestene

Ugeavisen Tønder

TM Tønder inviterer hele kommunen til en sjov og aktiv aften

Ugeavisen Tønder

Bliv klogere på Løgumklosterkniplinger på ny udstilling

Ugeavisen Tønder

40-års jubilar: - Jeg har aldrig rigtig tænkt, at jeg skulle noget andet

Erhverv

Én er blevet til to i Blomsterbinderiet: Rikke er blomstret op efter sygdomsplaget tid

Ugeavisen Tønder

Skærbækcenteret vil have dig med på råd

Ugeavisen Tønder

Jimmy og Rikke fik inspiration til at lave bolsjer på YouTube: Nu lever de af at sælge håndlavede bland-selv-bolsjer

Ugeavisen Tønder

Klumme: En del af noget større

Ugeavisen Tønder

Jeg anbefaler: 50 kroner for 250 gram kartofler

Annonce