Annonce
Ugeavisen Tønder

Lokal kunstner dyster med maling og pensler i TV-duel

At male under ekstremt tidspres er noget helt andet end det, Lena normalt praktiserer:- Man kan sammenligne programmet lidt med "Den store bagedyst", men vi maler i stedet. I konkurrencen har man fire timer til at portrættere en kendt person, som først afsløres lige inden vi begynder. Der er travlt! Foto: Kim Holm

I de kommende uger kan du hver tirsdag følge jagten på Danmarks bedste portrætmaler på DR1. I første udsendelse er der et lokalt islæt med i kampen - 21-årige Lena Klinge Rasmussen fra Abild er nemlig blandt de udvalgte, der dyster om titlen.

Annonce

ABILD: At tegne og især at male, har altid fyldt meget for 21-årige Lena Klinge Rasmussen fra Abild. Hver uge bruger hun masser af timer i sit lille atelier i hjemmet i Abild, og tirsdag kan hele Danmark kigge med, når Lena er én af blot 24 udvalgte, der i programmet "Danmarks bedste portrætmaler" på DR1 skal dyste om hæderen gennem seks programmer.

Her er en stribe svære udfordringer linet op for de håbefulde malere, for normalt tager et portræt mange timer - og ofte uger - at lave. Men i programmet er vilkårene helt anderledes: Her har de fire timer til rådighed, og den kendte portrætperson ved malerne ikke, hvem er, før uret sættes i gang.

- Det er en virkelig sjov udfordring, men det er også svært. Du har ligesom kun ét forsøg til at sætte maleriet sammen, når tiden er så kort. Man må male, hvad man ser, så jeg kastede mig ud i det. Men det skal siges, at jeg også øvede mig i det hjemmefra, for jeg skulle lige vide, om det overhovedet er til at lave et maleri på fire timer, forklarer Lena Klinge Rasmussen.

Lena Klinge Rasmussen har malet i lidt over syv år, men kom med i DR-programmet ved lidt af et tilfælde. DR kontaktede hende nemlig på det sociale medie Instagram, hvor Lena viser sine malerier frem. Foto: Kim Holm
Annonce

Et skridt mod målet

At den lokale portrætmaler nu er TV-aktuel er dog kun et skridt på vejen. I denne uge er det også tid til et helt nyt karrierekapitel for Lena Klinge Rasmussen, som i det kommende halve år skal på Krabbesholm Højskole i Skive for at male på skolens kunstlinje.

Og allerede nu er CV'et et tætpakket vidnesbyrd om, at jagten på en karriere i maleriets verden længe har været i gang:

- Det næste, jeg gerne vil arbejde på, er at komme lidt tættere på min personlige stil. Det er sådan noget, jeg får tiden til at gøre på Krabbesholm, og jeg tror, det vil gøre en stor forskel, at jeg ikke også skal passe et job ved siden af, at jeg maler. Jeg har haft mig et glimrende job på Kino Bar i Tønder, men det er klart, at det er bedre at få penge for at male, forklarer hun.

Og det er også drømmen. Lena maler efterhånden en del på bestilling, og det næste store mål er også klart - selv om det er et svært nåleøje at komme igennem:

- Drømmen er først og fremmest at blive optaget på kunstakademiet. Jeg har forsøgt en enkelt gang, men kom ikke ind. Det er virkelig svært at blive optaget der. Min store drøm er, at jeg en dag kan leve af at male, lyder det fra Lena Klinge Rasmussen.

Du kan se Lena Klinge Rasmussen dyste på DR1 tirsdag klokken 20.45, ligesom programmet også kan ses på www.dr.dk/tv.

Her er billedet, som skaffede Lena en plads blandt de 24 deltagere i "Danmarks bedste portrætmaler". Billedet er et selvportræt - men i den lidt skæve ende, forklarer hun. Foto: Kim Holm
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Sommerkoncerterne er på plads

Annonce