Annonce
Ugeavisen Tønder

Lokale bakker op om hjælp til trængte børn og familier: Jule-hjælpsomheden sætter nye rekorder

Dorit Hansen og Pia Sørensen fra Mediehuset Tønder er igen i år blæst bagover af den store lokale velvilje til at hjælpe trængte børn i kommunen gennem Ønsketræet. Foto: Martin Franciere
Mediehuset Tønders initiativ med Ønsketræet sætter igen rekord. 74 julehjerter med ønsker fra udsatte børn er revet væk. Ambitionen er, at der næste år skal mindst 100 julehjerter på træet.

Tønder: Pynten og de 74 julehjerter er revet af Mediehuset Tønders Ønsketræ. Selvom det lyder trist, at julepynten er fjernet fra træet før jul, så er det i dette tilfælde en god ting - en rigtig god ting, faktisk.

For det betyder, at 74 trængte og udsatte børn i Tønder Kommune nu kan glæde sig til en julegave under juletræet i år. Hvert af de 74 julehjerter repræsenterer nemlig et juleønske fra et trængt barn.

- Vi har igen i år fået afsat alle julehjerter og juleønsker, der kommer fra udsatte børn, som er fundet i samarbejde med Tønder Kommune. Vi har endda mellem 15 og 20 på venteliste, der ikke nåede at få et hjerte. Den store opbakning og succes for Ønsketræet betyder, at vi helt sikkert gentager initiativet næste år, hvor vi også vil udvide antallet af julehjerter til mindst 100, lyder det fra en glad Pia Sørensen fra Mediehuset, der sammen med Dorit Hansen fik idéen til Ønsketræet for tre år siden.

Annonce

Den store opbakning og succes for Ønsketræet betyder, at vi helt sikkert gentager initiativet næste år, hvor vi også vil udvide antallet af julehjerter til mindst 100

Pia Sørensen, Mediehuset Tønder

Siden er antallet af ønsker, der opfyldes, og antallet af julehjerter blevet forøget hvert år.

Væk på en uge

Lokale borgere har været en tur forbi Mediehuset i Tønder for at "plukke" et hjerte ned fra træet. Der er også folk, der har ringet og sendt mail om, at de ikke lige kunne nå forbi Mediehuset i Tønder, og derfor har fået julehjerter lagt til side.

I det hele taget har opbakningen igen i år overgået alt, hvad de to initiativtagere kunne ønske sig.

- Vi har igen i år hørt så mange rørende historier, og folk har tilbudt hjælp på andre måder end ved at købe en gave, fortæller Dorit Hansen.

De gode gerninger har stået i kø i Mediehuset Tønders foyer, hvor Ønsketræet står. Foto: Martin Franciere

Blandt andet ringede en far et par dage efter, at den købte gave, der var til en syv-årig dreng, var afleveret. Han ville gerne tilbyde en gratis tur i Legoland med alt betalt til drengen. Han havde selv en dreng på samme alder, og måske kan det jo udvikle sig til et venskab. Den slags varmer, lyder det videre fra Pia Sørensen.

Pia Sørensen og Dorit Hansen sørger for, at alle de gode tilbud bliver givet videre til kommunen, der kan videregive eller formidle hjælpen videre.

Annonce

24 gavekurve

Udover de 74 gaver, der er blevet købt til de udsatte børn, kaster Ønsketræs-initiativet også 24 julekurve af sig. De lander hos 24 udsatte familier, som Tønder Kommune også har udpeget. De 24 familier kan dermed forsøde julen med and, kaffe og julelækkerier.

De 24 gavekurve er sponsoreret af blandt andet Rema 1000 og Kvickly, der hver har spyttet 10.000 kroner i initiativet, og derudover har andre lokale sponsorer og også et legat hjulpet med til, at flere i Tønder Kommune får en god jul.

Annonce
Ugeavisen Tønder

Adrian fandt hashplanter: Sportræning gav pote

Annonce
Ugeavisen Tønder

Jeg anbefaler: Håndbold, andelår og Afrikas stjerne

Annonce
Ugeavisen Tønder

Jørgen Hansen Biler bliver speedway sponsor

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Tønder

Sportsefterskolen Sine har fundet sin nye forstander

Ugeavisen Tønder

Formand for Danmarks Østersfestival får endnu en post

Ugeavisen Tønder

Nyansættelse

Ugeavisen Tønder

Klumme: Lykken er... noget der kommer i glimt, eller noget man kan beslutte?

Ugeavisen Tønder

Der er støtte at hente til lokale projekter

Ugeavisen Tønder

Kan du slå 73 millioner skridt?

Ugeavisen Tønder

Jul på Schackenborg var en succes

Ugeavisen Tønder

Apotekerne i Skærbæk og Toftlund er klar til at vaccinere

Ugeavisen Tønder

Jagten er gået ind på Trine Jepsens efterfølger: Hvem skal være ny direktør på Schackenborg?

Ugeavisen Tønder

Værthus skifter hænder: - For syv år siden sagde jeg, den bliver min

Annonce