Annonce
Ugeavisen Tønder

Lokale brugser oplever stadig fremgang trods grænseåbning

_MG_3256.CR2 12OCT13 Grænsehandel i efterårsferien. Fakta i Harreslev. Foto: Lars Salomonsen.
Mange steder lider de lokale brugser i kølvandet på åbningen af grænsen, men det gør sig tilsyneladende ikke gældende i Tønder Kommune.
Annonce

TØNDER/LØGUMKLOSTER/TOFTLUND: Efter grænsen til Tyskland blev åbnet op, har det kostet stort på omsætningen for de lokale danske brugser og dagligvarekæder. Sådan var meldingen senest i flere medier, men det er langt fra alle steder, det er sådan.

Noget tyder nemlig på, at det går meget godt for flere brugser fortsat i Tønder Kommune. Alle oplevede de stor fremgang under grænselukningen, og alle har de mistet noget efter genåbningen.


Måske skyldes det højere salg nu, at folk er blevet hjemme i Danmark

Jesper Yde, Superbrugsen Toftlund


I både Kvickly Tønder, Superbrugsen Løgumkloster og i Superbrugsen i Toftlund oplever man fortsat, at salget er højere end normalt. Noget der skaber løftede øjenbryn i Toftlund hos brugsuddeler Jesper Yde.

- Det er svært at gennemskue, hvorfor vi stadig ligger så højt, men vi kunne da godt mærke, da grænserne åbnede igen, siger han.

Jesper Yde har dog et bud på, hvorfor det stadig går godt.

- Normalt er Toftlund-området affolket i sommermånederne, men måske skyldes det højere salg nu, at folk er blevet hjemme i Danmark, vurderer brugsuddeleren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce