Annonce
Ugeavisen Tønder

Lokalradio er snart tilbage på FM

Holger Wollesen glæder sig over at Radio Tønder snart er tilbage i traditionel FM radio. Stationen vil fremover være at finde både på FM og internettet, forklarer han. Foto: Niklas Majgaard

TØNDER: Radio Tønder har i de senere år udelukkende levet som internetradio, men det er på vej til at ændre sig. Radioen, der sendes fra Vestergade i Tønder, har nemlig fået en aftale i stand, som sikrer stationen en plads på FM-båndet i de kommende ti år - med start den 1. december.

Det vil betyde en række ændringer på den lille radio, der nu søger efter flere studieværter, forklarer radioejer Holger Wollesen. Han søger i alt ti nye stemmer til radioen, der allerede har otte frivillige værter tilknyttet. Med den nye aftale bliver radioen fremover drevet som en forening, hvilket har en række fordele, forklarer Wollesen:

- Vi er sikret den fortsatte drift, for vores radio bliver en foreningsradio, som vil få støtte af Radio- og TV-nævnet. Det betyder, at vi får 130.000 kroner i kulturstøtte årligt, mod at vi opfylder vores forpligtelser til at skabe egenproduceret indhold. Det sikrer, at Radio Tønder kan fortsætte i de næste mange år, forklarer han.

Holger og Gurli Wollesen, der ejer stationen, har arbejdet frem mod et skifte til FM gennem nogen tid. Parret ønsker nemlig at gå på pension om to år, og i den forbindelse er FM-aftalen også med til at gøre en overdragelse lettere:

- Min kone og jeg er begge 71, og vi regner med at gå på pension om to års tid. Vi ejer radioen lige nu, men den bliver en forening i forbindelse med FM-tilladelsen. Derfor er den her aftale også vigtig for radioens fremtid i den forstand, at det gør en overdragelse meget nemmere - og driften er jo sikret, afrunder han.

Annonce
Ugeavisen Tønder

Fint besøg på Tønder Gymnasium

Annonce
Ugeavisen Tønder

Jobcenter Tønder er klar med ny jobdating

Annonce
Ugeavisen Tønder

Ny rådgiver

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Tønder

TM Tønder inviterer hele kommunen til en sjov og aktiv aften

Ugeavisen Tønder

Uldspinderi på vej mod genåbning og starter med en efterlysning

Ugeavisen Tønder

Ringridning: Gæsterne stod tæt mens der var langt mellem hestene

Ugeavisen Tønder

Jimmy og Rikke fik inspiration til at lave bolsjer på YouTube: Nu lever de af at sælge håndlavede bland-selv-bolsjer

Ugeavisen Tønder

Bliv klogere på Løgumklosterkniplinger på ny udstilling

Ugeavisen Tønder

40-års jubilar: - Jeg har aldrig rigtig tænkt, at jeg skulle noget andet

Erhverv

Én er blevet til to i Blomsterbinderiet: Rikke er blomstret op efter sygdomsplaget tid

Ugeavisen Tønder

Skærbækcenteret vil have dig med på råd

Ugeavisen Tønder

Klumme: En del af noget større

Ugeavisen Tønder

Jeg anbefaler: 50 kroner for 250 gram kartofler

Annonce