Annonce
Ugeavisen Tønder

Lone udlåner sin baghave: Fremmede kan komme og overnatte

Lone Moos Dahlmann og hunden Molly er mere end klar til at tage imod de næste rejsende, der gerne vil overnatte. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Lone Moos Dahlmann og resten af familien er med i det frivillige koncept "Brug min baghave", hvor rejsende kan komme og overnatte. Haven i Bredebro har allerede haft sit første besøg, og det var en god oplevelse.
Annonce

Bredebro: På en grøn plet i en baghave i Bredebro står et telt i grå og grønne farver.

Teltet og baghaven tilhører 52-årige Lone Moos Dahlmann og manden Christian. I nat har de selv sammen med deres to børn sovet i haven, men for et par dage siden var det et ungt par fra Nørrebro i København, som slog telt op.

Baghaven i Bredebro er tilmeldt konceptet "Brug min baghave", hvor primitivt rejsende kan låne en græsplet og tage en overnatning i det fri.

Og oplevelsen med det unge par var god.

- De ringede søndag middag for at høre, om de måtte komme. Jeg var selv i København, men min mand og søn var hjemme til at tage imod dem. Min ene søn var også henne og snakke med dem, da han snart selv skal flytte til København. Og da jeg kom hjem, var jeg også henne og snakke med dem. Det samme gjorde jeg igen, inden de tog afsted næste dag. Men ellers mærkede vi stort set ikke til dem, fordi haven jo er så stor, fortæller Lone Moos Dahlmann.

Parret fra København havde været på familiebesøg i Rødding, og bagefter ville de gerne udforske området og tage en tur til Rømø. Med sig medbragte parret en bil, udstyr til madlavning og et par cykler. Det blev da derfor også til en tur ned til den lokale købmand i Bredebro.

- Det eneste, vi gjorde, var at vise dem, hvor de kunne stille deres telt op, og hvor de kunne tage brænde, siger Lone Moos Dahlmann.

Det eneste, vi gjorde, var at vise dem, hvor de kunne stille deres telt op, og hvor de kunne tage brænde.

Lone Moos Dahlmann.

Annonce

Håber på flere

Udover en kæmpestor have at boltre sig i, stiller familien Moos Dahlmann også både toilet og bålplads med brænde til rådighed for de besøgende, der måtte komme forbi. Og når familien er hjemme, er det også muligt at tage et bad.

Det er cirka en måned siden, at familien oprettede sig inde på Brug min baghaves Facebook-gruppe. I dag kan man finde familiens have inde på brugminbaghave.dk, og der sidder også et grønt klistermærke med fodspor i et hjerte på postkassen. Det skal nemlig vise rejsende, at baghaven er en del af "Brug min baghave".

Familien udlejer i forvejen ferielejligheder gennem portalen Airbnb, og derfor var det uden tøven, at de tilmeldte sig baghave-konceptet.

- Vi har en stor have. Så jeg tænkte hvorfor ikke, når nogle har lyst til at bruge den, forklarer Lone Moos Dahlmann.

Håber er, at endnu flere rejsende vil få øjnene op for konceptet og lægge vejen forbi.

- Jeg har overvejet at tilbyde en uge i et opstillet telt til nogle, som ellers ikke har mulighed for at få sådan en oplevelse, siger Lone Moos Dahlmann.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce