Annonce
Ugeavisen Tønder

Louise brænder for sin sag

24-årige Louise Redlefsen har sammen med Rikke Jensen og Merethe Friedrichsen overtaget koordineringen af den lokale del af landsindsamlingen for Kræftens Bekæmpelse. Foto: Betina Skjønnemand
24-årige Louise Redlefsen har, trods sin unge alder, allerede bakket Kræftens Bekæmpelse op i en del år. Nu har hun meldt sig som lokal koordinator for landsindsamlingen sammen med to andre.
Annonce

Tønder: - Jeg har altid syntes, at det var et rigtig godt formål.

Ordene kommer fra 24-årige Louise Redlefsen fra Tønder, der siden gymnasiet aktivt har støttet op omkring Kræftens Bekæmpelse. I fem år har hun deltaget som indsamler ved den årlige landsindsamling, men i år er engagementet øget, og i stedet for et par timer en søndag, bruger hun i øjeblikket omkring seks timer om ugen på arbejdet.

- Jeg, Rikke Jensen og Merethe Reifling har overtaget koordineringen af den lokale del af indsamlingen fra Henry Madsen og Dorthe Friedrichsen. Det er nogle store sko at udfylde, for de har klaret arbejdet i 30 år. Men nu mente de, at det var på tide med nye kræfter, og de har gjort et kæmpe arbejde, lyder det fra Louise Redlefsen.

Hun og de to øvrige koordinatorer meldte sig frivilligt hver for sig, men arbejder nu tæt sammen om at få det hele til at spille, når landsindsamlingen skal finde sted den 29. marts.

- Jeg har altid ment, at det var en god sag. Alle kender nogen, der har haft kræft, eller de har selv haft det. Det var motivation nok for mig.'

Louise Redlefsen, lokal koordinator

Annonce

Har selv mistet

At det lige er Kræftens Bekæmpelse, der får lov at optage en del af Louise Redlefsens tid, er der gode grunde til, forklarer hun.

- Jeg har altid ment, at det var en god sag. Alle kender nogen, der har haft kræft, eller de har selv haft det. Det var motivation nok for mig. Men i foråret 2018 mistede jeg så selv min Opa til kræft. Det gjorde bare, at sagen blev endnu vigtigere for mig. Nu fik jeg det pludselig helt tæt ind på livet.

Så da de hidtidige koordinatorer skrev en mail ud om, at de søgte nye til at klare opgaven med landsindsamlingen, var Louise Redlefsen ikke sen til at træffe sin beslutning.

- Jeg tænkte,at det var en god måde, hvor jeg kunne gøre lidt ekstra for sagen. I bund og grund ved man aldrig, om man selv ender i en situation, hvor man bliver ramt, og med min Opas sygdom og død gav det mening, forklarer hun.

Annonce

Stort arbejde

De tre nye koordinatorer har fundet ud af, at det ikke er helt så let at finde indsamlere.

- Vi må ikke have lister liggende, og Henry og Dorthe har stået for det i så mange år, at de har de faste indsamlere i hovedet. De hjælper os heldigvis med at kontakte dem, og en del har også sagt ja denne gang. Vi er dog lidt udfordrede af, at landsindsamlingen i år ligger en uge tidligere end sædvanligt, og folk derfor allerede har planlagt andre ting, fortæller hun.

Den gode nyhed er dog, at når folk bliver spurgt, så er der også rigtig god vilje til at sige ja og bakke op. Men Louise og de to andre koordinatorer mangler dog stadig en del frivillige indsamlere for at kunne dække ruterne i Tønder by.

- Lige nu er vi 24 indsamlere, og vi skal gerne op på nogle og 50, så vi er i fuld gang med at finde flere. Men hvis man har et par ledige timer den 29. marts, og man gerne vil støtte en god sag, så er man mere end velkommen til at melde sig som indsamler - enten hos mig eller på hjemmesiden, forklarer Louise Redlefsen.

Landsindsamling Kræftens Bekæmpelse

Den årlige landsindsamling for Kræftens Bekæmpelse finder sted den 29. marts mellem 10 og 14.

Louise Redlefsen, Rikke Jensen og Merethe Reifling har overtager rollen som koordinatorer på landsindsamlingen i Tønder, Møgeltønder, Jejsing og Abild.

Alene i Tønder var der sidste år over 50 indsamlere på gaden. I øjeblikket er der 24 tilmeldt, så der mangler fortsat hænder til raslebøsserne.

Sidste års samlede resultat for Tønder, Møgeltønder, Jejsing og Abild landede på over 76.000 kroner.

Man kan melde sig som indsamler på Kræftens Bekæmpelses hjemmeside eller hos Louise Redlefsen på mail louiseredl@gmail.com

Annonce

Holder sig i form

Når Louise Redlefsen ikke er i fuld gang med at finde indsamlere og koordinere, så bruger hun tid sammen med kæresten og gode venner.

Jobbet som SAP-assistent på Hydro optager naturligt nok også en del af hendes tid, men der bliver også tid til at holde sig lidt i form.

- Jeg går i fitnesscenter og holder formen vedlige. Jeg kan desværre ikke spille hverken fodbold eller håndbold. Det satte en brækket ankel som 10-årig en stopper for. Så nu må jeg undvære boldspil, konstaterer hun.

Udover fitnesscenteret bruger hun også en smule tid på at skyde med bue og pil.

- Det bliver slet ikke til så meget i øjeblikket. Men nogle gange er det meget rart lige at koble af. Så jeg skyder til måls ude i laden hos min bedstefar. Så får man klaret tankerne, lyder det med et smil fra Louise Redlefsen.

Louise Redlefsen mener, at det er en vigtig sag. Derfor vil hun også gerne bidrage med sin hjælp og tid. Foto: Betina Skjønnemand
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Sommerkoncerterne er på plads

Annonce