Annonce
Ugeavisen Tønder

Lukas, Piet, Jacob og Marieskolen fik pannabane

De tre initiativtagere - fra venstre - Piet Rostgaard Andersen, Lukas Petersen Popp og Jacob Krag, klippede den røde snor til Marieskolens nye pannabane. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Torsdag formiddag indviede Marieskolen sin nye pannabane. Banen er blevet til på initiativ og hårdt arbejde fra tre elever.
Annonce

TØNDER: Der blev disket op med både taler, fællessang, kage og en god, gedigen gang 'hepning', da Marieskolen torsdag formiddag kunne indvie sin nye pannabane.

Bag projektet står tre 8. klasseselever, Lukas Petersen Popp, Jacob Krag og Piet Rostgaard Andersen, der både har fået idéen til banen og også selv har stået for hele processen med at få gjort initiativet til virkelighed.

- Det her, det er kæmpestort. Det viser, at tingene kan lade sig gøre. Vi er selvfølgelig stolte over, at det er lykkedes for drengene at komme i mål med projektet, siger skoleleder på Marieskolen, Sarah Røll.

Hun fortæller, at skolen har støttet op om drengenes projekt, men det er dem, der har båret det igennem hele vejen.

- Vi sagde ja til det på den præmis, at det var dem, der skulle arbejde med det. Det var en god læringsproces, og de har været virkelig gode. De har blandt andet selv været til møder på kommunen, uden at vi har været med, fortæller Sarah Røll videre.

Panna

Panna er et streetfodboldspil, hvor man med tricks og finter skal besejre sin modstander. Panna spilles ofte én mod én på en lille bane (cirka seks meter i diameter) med to små mål, men kan også spilles to mod to.

Kampen spilles på tid og vindes, hvis en spiller laver en såkaldt "panna" (tunnel) ved at skyde bolden mellem benene på en modstander. Hvis ingen laver en panna, vinder det hold, der har scoret flest mål, når kampen slutter.

Kilde: Wikipedia

Annonce

En lang proces

Lucas Petersen Popp, Jacob Krag og Piet Rostgaard Andersen fik idéen til pannabanen, fordi de havde et konkret problem, når de spillede bold på skolen.

- Når vi spillede bold her på området, røg bolden hele tiden ned i åen. Og vi må ikke spille i skolegården, så derfor måtte vi selv gøre noget for at løse problemet, forklarer Lukas Petersen Popp.

At det blev en pannabane - og ikke en normal størrelse fodboldbane - er der en rigtig god forklaring på. Panna er en gren indenfor gadefodbold, hvor teknik og boldkontrol er i fokus - og det kræver mindre plads:

- En almindelig bane fylder alt for meget. Det var vigtigt for os, at vi ikke ødelagde det fine område. Der er ikke fældet et eneste træ, der er kun blevet lidt gravet ud til banen, forklarer Jacob Krag.

Det har taget drengene to år at realisere drømmen om banen. Selvom det har været hårdt arbejde og en omstændelig opgave at få indsamlet de 120.000 kroner, som banen har kostet, så har det ikke været den største udfordring i processen.

- Det tog næsten ét år at få byggetilladelsen. Det er stadig lidt svært at forstå. Det burde være noget, man kunne aftale på en uge. Det er lidt utroligt, at det skal tage så lang tid, lyder det fra Jacob Krag.

Annonce

Drengene vandt på en 'panna'

Efter den traditionelle klipning af den røde snor, blev banen indviet med en kamp mellem de tre initiativtagere og et par lærere.

Efter lydniveauet at dømme, så var det utrolig spændende. Det blev i hvert fald heppet på livet løs af skolens øvrige elever. Det hele endte med, at drengene vandt, fordi det lykkedes dem at lave en 'kontrolleret tunnel' eller en panna, som det retteligt hedder i panna-sprog.

Hvis man selv har lyst til at afprøve den nye bane, så gælder det bare om at lægge vejen forbi - den er nemlig åben og tilgængelig for alle.

Der var masser af entusiasme fra skolens elever ved indvielsen.Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Efter den officielle indvielse blev banen taget i brug. De tre initiativtagere spillede mod et par af lærerne. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Marieskolen indvier deres nye pannabane.Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Marieskolen indvier deres nye pannabane. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Marieskolen indvier deres nye pannabane. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce