Annonce
Ugeavisen Tønder

Månedens Hverdagsflink: - Sonja er et fund

Septembers Hverdagsflinkbukket går til Sonja Hansen. Hun har hjulpet Ruta Marie Wedel-Jensen ind i en gåklub, der også er et socialt fællesskab. Foto: Matilde Bøjlund Andersen.
Sonja Hansen elsker at hjælpe andre, og det har Ruta Marie Wedel-Jensen blandt andet bemærket. For Sonja Hansen har øje for, hvordan andre folk har det, og hun hjælper dem gerne i gang med en ny aktivitet. Derfor er hun septembers modtager af Hverdagsflinkbuketten.

RØMØ: - Sonja er et fund.

Sådan beskriver Ruta Marie Wedel-Jensen septembers modtager af Hverdagsflinkbuketten, der uddeles hver måned i et samarbejde mellem Tønder Kommune og Ugeavisen, til en person der gør lidt ekstra for sine medmennesker i dagligdagen.

- Hun har altid været meget tiltalende og forsøgt at få folk med til noget, også når hun vidste, at man var ensom. Der har hun været vældig sød til at arrangere nogle ting, hvor man kunne komme med. Det, synes jeg, skal hun  have en stor tak for, ellers var jeg ikke kommet nogle steder, det er helt sikkert hendes skyld, siger Ruta Marie Wedel-Jensen.

Annonce

Hun er 80 år gammel og flyttede for 10 år siden til Rømø, hvor hun bor alene sammen med sine to katte. Selvom hendes to døtre er gode til at besøge hende, så bor de langt fra øen, og derfor kan det godt blive lidt ensomt, men det har Sonja Hansen været med til at lave om på.

Hver torsdag i sommerhalvåret og mandag i vinterhalvåret mødes en gruppe kvinder i Havneby på Rømø for at gå en tur. Nogle gange er de fem, andre gange er de 20 på turen, og for nyligt kom Ruta Marie Wedel-Jensen altså også med takket være Sonja Hansen, der blev meget overrasket, da hun fik overrakt buketten.

- Det betyder faktisk rigtig meget, og jeg bliver da lidt rørt over, at der er nogen, der tænker, at jeg skal have den, siger hun.

Kender du en, der fortjener en særlig tak?

Send en begrundelse med navn, adresse og telefonnummer på dig selv, samt den som du vil overraske til sundhed@toender.dk senest den sidste tirsdag i måneden. Det er også muligt at sende per brev til Sundhedsafdelingen, Wegnerplads 2, 6270 Tønder mrkt. Hverdagsflink buketten eller ved at aflevere et brev på Borgerservice.

Hvis din indstilling bliver valgt, kontaktes du telefonisk. Du skal selv overrække buketten til den udvalgte, og historien bringes i Ugeavisen med billeder. Det er Tønder Kommune, der sponsorerer buketten.

Samtale frem for sladder

Sonja Hansen har arbejdet i hjemmeplejen i mere end 30 år, for hun elsker at hjælpe andre mennesker. Det kan man også se gennem hendes frivillige arbejde, hvor hun blandt andet er mangeårigt medlem og formand for Rømø Husholdningsforening. Ruta Marie Wedel-Jensen er ikke den første, som hun har hjulpet i gang.

- Det er sjovt at være med til at kunne få nogle med til noget. Det giver også en masse ting tilbage, siger Sonja Hansen.

Gåturene ser hun blandt andet som et godt middel til at skabe og vedligeholde sammenholdet på øen.

- Vi lærer en masse nye mennesker at kende. Vi er jo et ret stort område, hvor vi er spredt meget ud, så det er vigtigt for sammenhængen, at vi kender hinanden, siger hun.

Sonja Hansen har selv været en del af gå-gruppen i mange år. Her får hun lidt ekstra motion, når de fremmødte hver uge går ruten på enten tre eller tre og en halv kilometer, men det er også et andet vigtigt aspekt af turene.

- Det er utrolig socialt. Vi starter med at opvarme, så går vi, og bagefter drikker vi altid en kop kaffe, som der er nogen, der har medbragt. Der bliver bare talt om både det sjove og det kedelige, siger Sonja Hansen.

Netop det sociale er også den store gevinst for Ruta Marie Wedel-Jensen, der altid har været glad for at gå.

- Det er ikke sådan noget sladder, det er en god samtale. Det er jeg kvikket lidt op på, så det har hun i hvert fald skyld for også, siger hun.

En gang om ugen mødes en gruppe i Havneby på Rømø og går en tur. Foto: Matilde Bøjlund Andersen.
Annonce
Annonce
Ugeavisen Tønder

Schackenborgfonden skal have ny direktør

Annonce
Annonce
Ugeavisen Tønder

Pia slog døren op til bløde hvidevarer

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Tønder

Klumme: Politikerlede, lede politikere eller politikere der vil lede?

Ugeavisen Tønder

1505 års erfaring samlet på et sted

Ugeavisen Tønder

IT & Co køber op i Ballum-virksomhed

Ugeavisen Tønder

Jeg anbefaler: Loppemarked, julehjerter og valgtest

Ugeavisen Tønder

Årets østerskok blev fundet på Rømø

Ugeavisen Tønder

Veninder gennem mere end 35 år: - Der er ikke den ting, du ikke kan

Trafik

Højsæson for hjortepåkørsler er startet

Ugeavisen Bramming

Folkemøde om grænsen bliver et kulturelt festfyrværkeri

Ugeavisen Tønder

Klumme: Varemangel?

Ugeavisen Tønder

Jeg anbefaler: Debatmøder, græskar og suppe til den kolde tid

Ugeavisen Tønder

Tilbage til fortiden: Tørre marker forvandles til våd natur

Ugeavisen Tønder

Rekordhøjt besøgstal ved Vadehavsmesse

Ugeavisen Tønder

Trivselsgrupper skal hjælpe børn ud af mobning

Ugeavisen Tønder

Langt fra sin storhedstid: Tønderblomsten er kommet på værksted

Ugeavisen Tønder

Kulturskole på trods

Ugeavisen Tønder

Klumme: KV21 – valget med de mange?

Ugeavisen Tønder

109 år med teater: - Vi er ikke i superligaen, men vi er i hvert fald i 1. division

Ugeavisen Tønder

Jeg anbefaler: En kastanjemorder og en stor messe

Ugeavisen Tønder

Optimisme trods træg opstart for Fars Legestue

Ugeavisen Tønder

Tønder Kommune invitere til borgertræf: Kunne du tænke dig at blive en del af et fællesskab?

Ugeavisen Tønder

Ny frisør i byen: Kendt ansigt i byen tog springet og åbner nu dørene til egen frisørsalon

Annonce