Annonce
Ugeavisen Tønder

Maja retter blikket mod fast arbejde

Maja Madvig Hoyer er glad for, at hun har fået muligheden for at uddanne sig. Foto: Jacob Schultz
På trods af begrænsninger på grund af coronakrisen, har Maja Madvig Hoyer svært ved ikke at se optimistisk på fremtiden. Hun er i gang med at uddanne sig til social- og sundhedsassistent.
Annonce

Skærbæk: - Jeg er dybt taknemlig for den mulighed, jeg har fået.

Ordene kommer fra 31-årige Maja Madvig Hoyer fra Skærbæk, der i disse uger sidder troligt foran sin computer i hverdagene og følger undervisningen på grundforløbet i uddannelsen til social- og sundhedsassistent.

Hun har fået mulighed for at skifte en tilværelse som ufaglært og tilkaldevikar ud med en fremtid, der formentlig byder på gode muligheder for fast job.

Hun er født og opvokset i Rejsby, og har siden skoletiden arbejdet en del år i den lokale brugs, og senest har hun været handicaphjælper og tilkaldevikar på bostedet Rosenvænget i Skærbæk.

Hendes erfaring indenfor sundhedsområdet var en af grundene til, at muligheden for at uddanne sig indenfor den sektor kom på tale.

- Jeg havde en god snak med min sagsbehandler, og da de tilbød, at jeg kunne tage uddannelsen på dagpenge, tænkte jeg, at det var da nu, jeg skulle slå til, fortæller Maja Madvig Hoyer.

Maja Madvig Hoyer og hunden Gaby er gået et smut i haven. Maja tilbringer i øjeblikket det meste af sin dag foran computeren, hvor hun studererer. Foto: Jacob Schultz
Annonce

Sendt hjem

Fordi Maja Madvig Hoyer har arbejdet en del i sundhedssektoren, kunne hun få glæde af en del af den erfaring, hun har høstet. Det betyder, at hun kan "nøjes" med 16 ugers grundforløb, og planen er, at hun afslutter grundforløbet med en eksamen i juni.

Hvis hun består den, så venter der en voksenelevplads som sosu-assistent hos Tønder Kommune.

- Der skal jeg være i to år og ni måneder, inden jeg er helt færdig med uddannelsen. Og så håber jeg, at der er fast arbejde til mig bagefter, lyder det fra Maja Madvig Hoyer.

Hun nåede kun at deltage i undervisningen på skolen i Aabenraa i to en halv uge, inden statsministeren lukkede Danmark ned i forbindelse med coronaen. Siden da har hun studeret hjemme fra den hyggelige stue i Skærbæk.

- I starten var jeg lidt presset. Her skulle jeg både være studerende, lærer, mor og pædagog på én og samme tid, fordi mine tre børn var hjemme fra skolen. Men efter de er begyndt igen, går det rigtig godt, forklarer Maja Madvig Hoyer.

Hun har dog kun ros tilovers for sin lærer på uddannelsen.

- Det har fungeret så godt fra deres side. Vi har fået fuldstændig overblik over, hvad vi skal i forhold til undervisningen, og der er blevet sendt en plan ud, så jeg hele tiden har vidst, hvad jeg skulle lære. Den del har været virkelig struktureret og har fungeret super, konstaterer Maja Madvig Hoyer.

Annonce

Den sidste eksamen

Maja Madvig Hoyer skal afslutte sit grundforløb med en eksamen i juni. Men hun ved endnu ikke, hvordan den eksamen kommer til at foregå. Men det slår hende ikke ud.

- Jeg tænker ikke så meget over det. Vi har fået vores standpunktskarakterer, og så må vi se, hvordan det kommer til at fungere. Det gælder nok om at have lidt is i maven, for lige nu er der ingen, der rigtig ved noget. Vi må tage det, som det kommer, siger hun.

Bøgerne fylder godt på stuebordet hos Maja Madvig Hoyer i Skærbæk. Foto: Jacob Schultz
Maja Madvig Hoyer synes, hjemmeundervisningen har fungeret rigtigt godt og ser frem til den forestående eksamen med ro i maven. Foto: Jacob Schultz
Hunden Gaby holder Maja Madvig Hoyer ved selskab om dagen, mens børnene er i skole, og ægtemanden er på arbejde. Foto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce