Annonce
Ugeavisen Tønder

Man bliver kunstner fordi man ikke kan lade være

Steffi Pedersen er formand for Højer Art Jam og selvom hun kun er 26 år, er hun mor til to, udøvende kunstner, international konsulent for flere symposier og vant til at rejse verden rundt. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Steffie Pedersen er kunstner, iværksætter, projektleder, mor til to, gift og rejser i hele verden, og så er hun i øvrigt bare 26 år.

Højer: Steffie Pedersen er opvokset i Emmerlev i en familie, der altid har været selvstændig.

Da hun var et år, tog hendes far initiativ til Højer Træskulptursymposium, så hele livet har Steffie Pedersen haft kunstnere og symposiet helt inde på livet. Allerede som tre-årig begyndte hun så småt at lave træskulpturer, og kreativitet og vilje har altid kendetegnet den spinkle pige fra Højer.

Som 15-årig rejste hun til København for at gå på teaterskolen, og da hun efter et år afsluttede uddannelsen, flyttede hun til Aarhus for at læse dramaturgi på universitetet. Samtidig begyndte hun at deltage i internationale træsymposier, udviklede sin kunstneriske side og mødte sin mand, Gleb Tkachenko, som hun blev gift med på skulptursymposiet i 2016.

De er forældre til to piger på fire og et år. Sidste år overtog hun formandsposten i foreningen Højer Internationale Træskulptur Symposium, og kort før jul meddelte foreningen, at symposiet fremover vil hedde Højer Art Jam og ændre koncept.

Steffie Pedersen er en ung arbejdsom kvinde med energi og drivkraft.

- Jeg har jo ikke prøvet andet. Jeg har aldrig ikke-arbejdet. Siden jeg kunne gå, har jeg lavet noget og været i gang med projekter, så jeg er vist bare ikke egnet til at være i et almindeligt ansættelsesforhold, forklarer Steffie Pedersen om sin opvækst.

Steffi Pedersen driver galleri og restaurant Kunsten på Skolegade i Højer, hvor hun også bor med sin man Gleb og deres to piger. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Kunst og Højer

- Symposiet er helt unikt i Højer, for der er ikke mange træskulptursymposier, der overlever i så mange år, så jeg har overtaget det med stolthed, men der skal også ske noget nyt. Ambitionen er, at det skal gro og gro. Højer skal udstråle, hvad Højer indeholder. Man skal kunne se, hvor mange kunstnere og kunsthåndværkere der er i Højer, siger Steffi Pedersen, der ikke bare er udøvende kunstner, men også bliver brugt i det meste af verden af mennesker, der ønsker at starte nye symposier op eller har brug for konsulentbistand til symposier, som skal vokse. Steffie Pedersen er professionel, og hun vil det.

- Man skal ville det. Man bliver kunstner, fordi man ikke kan lade være, og jeg gør det her, fordi det giver mig glæde og gør mig til den jeg er. Men man skal virkelig ville det, for der er jo ikke nogen der siger, hvad man skal gøre, det er nyt og usikkert hver gang, siger Steffie Pedersen om livet som kunstner og iværksætter, og hun fortsætter:

-Vi har valgt at bo i Højer, Gleb og jeg. Vi kunne lige så godt bo i Israel eller Rusland, men nu har vi valgt Højer, og så vil vi også investere noget tid og energi i at gøre det, vi kan mærke giver mening.

Steffi Pedersen glæder sig over at træskulptursymposiet, Højer Art Jam, kan udvikles til noget nyt og større, i respekt for det gamle. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce

Professionel og vigtig

Steffies opvækst har været anderledes end de flestes, men hun er glad for at være blevet til den hun er.

- Jeg har jo ikke oplevet eller set andet. Jeg har da tænkt engang ind i mellem, at der ikke var lige så meget tid som hos klassekammeraterne, men jeg vil ikke bytte med nogen, for så var jeg ikke den jeg er nu, understreger hun. Og hun er også stolt af de rødder, hun har. Hun har med formandsposten i foreningen overtaget farens livsværk, og det lover hun ikke at gøre halvt.

- Jeg gør det her helt. Det skal udvikles, og jeg kan se, der er meget, der kan udvikles, og det vil vi gøre med respekt for historien. For de gamle har gjort det godt og skabt en platform, vi kan løfte det op fra, lover Steffie Pedersen.

Det kommende Højer Art Jam afholdes i dagene fra den 17 til 24. juni, og vil i år have flere nye kunstarter med og indeholde masser af nye elementer.

Steffi Pedersen er formand for Højer Art Jam, det tidligere træskulptursymposium. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Den hvidmalede motorsav bliver del af en udstilling om de første 25 år med træskulpturer i Højer. Udstillingen vil kunne ses i galleriet i forbindelse med årets Art Jam. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Kunst er en alvorlig sag. We are serious people, sagde Steffie Pedersen blandt andet i forbindelse med snakken om fremtidens Art Jam. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Annonce
Ugeavisen Tønder

Nu kan du få en kviktest i Toftlund

Annonce
Annonce
Ugeavisen Tønder

Klumme: Åhhh juletid – familiernes eller forbrugernes fest?

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Tønder

Årets sydjyske HK-økonomielev findes i Tønder

Ugeavisen Tønder

Martin producerer kvalitets tonic til restaurationsbranchen

Ugeavisen Tønder

Corona påvirker julemanden i Skærbæk: Må vækkes på corona-venlig måde

Ugeavisen Tønder

Klumme: Tønder kommune er brækket midt over

Ugeavisen Tønder

Slå to fluer med et smæk: Køb kunst på auktion og støt grønlandske kvinder og børn

Ugeavisen Tønder

Jeg anbefaler: Et godt grin, masser af julerier og politisk drama

Ugeavisen Tønder

Her er din nye kommunalbestyrelse: 14 nye ansigter i byrådssalen

Ugeavisen Tønder

Ny uddannelse til Tønder fra 2022

Ugeavisen Tønder

Kunder og medarbejdere var klar: Harald Nyborg er åbnet

Ugeavisen Tønder

- Jeg tænker jo bare på mig selv som en ud af flere 100.000-frivillige

Ugeavisen Tønder

Jeg anbefaler: Coronapas, Bier vom fass og smør

Ugeavisen Tønder

Tønder-bibliotekar skriver børnebog: Jeg håber først og fremmest, at læserne får nogen, de kan spejle sig i

Ugeavisen Tønder

Klimaet på menuen

Ugeavisen Tønder

To Melodi Grand Prix-vindere på plakaten i Tønder

Ugeavisen Tønder

Seje Cecilia fra Toftlund rørte Knæk Cancer-seerne

Ugeavisen Tønder

Fire kreative kvinder bag ny butik i Skærbæk

Ugeavisen Tønder

Møllevangen sagde farvel til Ruth - og goddag til Per

Ugeavisen Tønder

Jeg anbefaler: Mortens and og en stemme på demokratiet

Ugeavisen Tønder

Stort borgertræf sætter fokus på fællesskabet

Ugeavisen Tønder

Kampagne og festival blev en medlemssucces for foreninger: -Vi kan simpelthen ikke få armene ned

Ugeavisen Tønder

Klumme: Vind, Strøm, Hjerte, Hus, Får

Annonce