Annonce
Ugeavisen Tønder

Manglende citychef finansierer byudvikling

Formand for Tønder Handelsstandsforening, Anders Jacobsen, er glad for, at byudviklingsprojektet nu er skudt godt i gang.Arkivfoto
Tordag aften blev et nyt byudviklingsprojekt for Tønder midtby skudt i gang. Pengene til projektet er de penge, der oprindeligt var tiltænkt som løn til en citychef.
Annonce

Tønder: Formand for Tønder Handelsstandsforening, Anders Jacobsen, har svært ved at skjule sin begejstring efter opstartsmødet for et nyt byudviklingsprojekt, der fandt sted i Tønderhallerne torsdag aften.

- Det var en fornøjelse. Vi var selvfølgelig lidt bekymrede, for man ved jo aldrig rigtig, om der kommer nogen. Men det må jeg da nok sige, at der gjorde, lyder det fra Anders Jacobsen.

Han er særligt godt tilfreds med, at der var deltagere med forskellig baggrund, der deltog i mødet.

- Jeg synes, vi havde et godt miks. Vi havde kirken med, vi havde ejendomsindehavere og repræsentanter fra kommunen. Så det var en perfekt sammensætning. Og man skal se mødet som et afsæt til at få endnu flere med i samarbejdet, fortsætter Anders Jacobsen.

Vi kan ikke sidde og vente på en hel masse fugle på taget. Vi skal ned i praktik og eksekvering.

Anders Jacobsen, formand for Tønder Handelsstandsforening.

Annonce

Finansieringen på plads

Et så stort anlagt projekt er naturligvis ikke gratis, og da processen blev sat i gang i maj, var Tønder Handelsstandsforening parat til at gribe dybt i foreningens egen kasse for at finansiere projektet.

- For vi står med de her strukturelle udfordringer, og det går hurtigt nu. Vi kan jo se, der er nogle tomme lokaler oppe omkring Torvet, og jo længere vi venter, jo værre bliver det bare. Så vi har simpelthen taget beslutningen om, at vi betaler det ud af foreningskassen, lød det fra Anders Jacobsen i maj.

Der er nu fundet en anden løsning.

- Kommunen har en vækst- og udviklingspulje, hvorfra vi lagde billet ind på 500.000 kroner i år, og det samme beløb næste år, til ansættelse af en citychef. Efterfølgende var der en del rod omkring Vækstrådet, så vi blev enige om, at nu blev vi nødt til at fokusere på, hvad vi har brug for i detailhandelen. Vi kan ikke sidde og vente på en hel masse fugle på taget. Vi skal ned i praktik og eksekvering.

Annonce

Andre centerbyer skal følge efter

Torsdagens møde var opstart for et projekt, der skal udvikle gågaden fra Torvet og ned til posthuset. Snart følger endnu et projekt, der fokuser på Østergade.

Anders Jacobsen forventer, at projekterne løber op i omkring 100.000 - 150.000 kroner per styk. Det er tanken, at lignende projekter skal følge efter i de øvrige større byer i kommunen.

- Det er noget, vi har aftalt med de øvrige handelsstandsforeninger. Det er selvfølgelig noget, de enkelte foreninger skal løfte og eksekvere. Vi har selvfølgelig tilbudt at hjælpe med sparring, så de kan drage nytte af de erfaringer, vi gør os nu. Det giver selvfølgelig mening, at vi skal hjælpe hinanden nu.

Den interne fordeling af pengene fra udviklingspuljen er også på plads mellem foreningerne.

- Vi har aftalt en fordelingsnøgle på beløbet internt. Det er der også gjort med tidsforbruget i forhold til en citychef, forklarer Anders Jacobsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce