Annonce
Ugeavisen Tønder

Martin vil omdanne den gamle kirke til restaurant

Martin Fuhlendorff åbner til foråret en ny restaurant i en tidligere kirke i Højer. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Martin Fuhlendorff åbner Castro's Restaurant og Café sidst i marts i en tidligere kirke i Højer. Meningen var ellers, at han blot ville bruge lokalerne som lager.

Annonce

Højer: Idéerne står i kø hos den 35-årige Martin Fuhlendorff. Han har en fortid som direktør for et hotel i Norge, har været en tur omkring Restaurant Under Sejlet i Aabenraa, og fra 1. december i år overtager han styringen af Hotel Ballumhus.

Og så er der lige det med den tidligere kirke i Højer.

- For et års tid siden startede jeg Søgaard Saft, og jeg var på udkig efter nogle egnede lokaler, hvor jeg kunne producere og have lager. Så faldt jeg over lokalerne på Buen i Højer. Det hele var en meget pludselig indskydelse, for da jeg havde set lokalerne, slog jeg til med det samme, fortæller Martin Fuhlendorff.

Jeg blev faktisk lidt småforelsket i lokalerne, og jeg kom frem til, at de da måtte være perfekte rammer for en restaurant.

Martin Castro Fuhlendorff, ejer af Castro's Restaurant og Café
Castro's Restaurant og Cafë vil fortsat bære præg af, at lokalerne tidligere har været brugt som kirke. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce

Blev forelsket

Efterhånden som han fik set ordentlig på lokalerne i Højer, voksede der en ny idé frem hos Martin Fuhlendorff.

- Jeg blev faktisk lidt småforelsket i lokalerne, og jeg kom frem til, at de da måtte være perfekte rammer for en restaurant. Jeg er med på, at der før har været forsøgt noget lignende, men med overtagelsen af Ballumhus tænker jeg, at der kan opstå noget synergi. Med alt det, der sker nu i Højer, må der simpelthen være basis for en a la carte restaurant i Højer, så jeg er fortrøstningsfuld, fortsætter Martin Fuhlendorff.

Annonce

Åbning til foråret

Den nye restaurant får navnet Castro's Restaurant og Café. Og det har intet at gøre med Cuba, understreger Martin Fuhlendorff. Forklaringen er derimod lige til. Han hedder nemlig Castro til mellemnavn.

- Så der bliver ikke noget Cuba over den nye restaurant. Det bliver en restaurant med et lidt rustikt og råt look. Der vil blive serveret klassiske retter, og så vil vi forsøge med en søndagsbrunch, som jeg forventer mig meget af. Det er vigtigt for mig, at det bliver en restaurant, hvor alle føler sig velkomne - også børnefamilier, fortæller Martin (Castro) Fuhlendorff videre.

Når restauranten står klar til åbning, vil den kunne huse omkring 40 gæster til a la carte servering, og cirka 50 gæster, hvis der er tale om et selskab.

- Vi har allerede fået to selskaber ind, og det er ret bemærkelsesværdigt, eftersom at vi ikke en gang er åbent endnu. Men det tyder på, at folk er klar til en restaurant her i Tønder.

Annonce

Nye ansatte

Martin Fuhlendorff regner ikke med at tilbringe meget tid i Højer. Han har nok at gøre med Søgaard Saft og Hotel Ballumhus.

- Jeg ansætter en køkkenchef og en restaurantchef, og så vil min kone, Mary Ann Fuhlendorff, nok også bruge en del tid i den nye restaurant, fortæller Martin Fuhlendorff.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce