Annonce
Ugeavisen Tønder

Masser af fisk til Naturens Dag

Hans Tonnesen hjælper Mikkel og Malthe Jensen med at få fisk på krogen. Foto: Claus Thorsted
Søndag var det Naturens Dag, og ved Sparekassebroen i Tønder blev der klatret, sprunget med "kluestaw" og fanget fisk.
Annonce

Tønder: Der var fisk i spandevis, da brødrene og naturvejlederne Hans og Bo Tonnesen fangede fisk i Vidåen ved Sparekassebroen i Tønder søndag formiddag.

- Der har været en jævn strøm af folk, der gerne har villet være med. Nu er klokken lidt i 12, og det er den første mulighed, jeg har for lige at drikke en tår vand siden klokken kvart i 10. Det er dejligt at se, at så mange har lyst til at komme ud og være med, lyder det fra Hans Tonnesen.

Straks efter er han tilbage ved bredden, og assisterer igen med at få fiskene til at bide på krogen. Denne gang er det fire-årige Mikkel Jensen, der får lov at prøve.

- Hold øje med proppen. Så snart den går under vandet, så trækker vi. Og begge hænder på fiskestangen, instruerer fra Hans Tonnesen.

Selvom Hans Tonnesen er fokuseret på fiskestangen, så har han andre sanser i brug.

- Hør! Det var isfuglen. Den må være lige her omkring, lyder det, og alle løfter blikket et øjeblik fra fiskestangen og kigger i den retning, hvor Hans Tonnesen peger.

- Der er den - kan I se den, udbryder han begejstret.

Ella Schmidt på otte år har fået en fisk på krogen. Bo Tonnesen hjælper med at få krogen ud. Foto: Claus Thorsted
Annonce

Gøre børn nysgerrige

Fiskene vil gerne lege med, og der bliver bid gentagne gange. Selvom børnene hurtigt bliver utålmodige, så er det sjældent nødvendigt at kaste linen ud mere end to-tre gange, inden der er bid. Og så er der ingen ende på den barnlige begejstring.

Nogle af børnene er ivrige efter selv at få fisken af krogen og op i spanden, mens andre er mere forbeholdne, og helst ikke vil røre ved fisken.

Men der er plads til alle i naturen, og det vigtige er, at børnene får lov at opleve naturen, konstaterer Bo Tonnesen: -

- Det er jo i den tidlige alder, at vi skal have vækket deres nysgerrighed. De er i en alder, hvor de stadig er jægere og samlere, og for børnene er det helt ligegyldigt, om det er en skalle eller en laks, der går på krogen. Bare de fanger noget.

Fem-årige Ludvig Schmidt synes, det er sjovt at røre ved fiskene. Foto: Claus Thorsted
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce