Annonce
Ugeavisen Tønder

Midt i corona-krisen: Kendt butik rykker tættere på torvet

Indehaver Leif Skov, Zilo, Tønder, ser frem til at flytte sin butik fra Vestergade til større lokaler i Storegade, der også kommer tættere på byens torv. Arkivfoto: Erik Egvad Petersen
Tøjforretningen Zilo i Vestergade 40 i Tønder rykker ind i de lokaler, som Flying Tiger efterlod sig ved lukningen ved årskiftet. - I Storegade få vi næsten dobbelt så meget plads, siger indehaver Leif Skov.
Annonce

TØNDER: De fleste butikker i Tønder gågade er lukket netop nu, men det betyder ikke, at alt ligger stille og brak.

Bag nedrullede udstillingsvinduer er der flittig aktivitet i Storegade 26.

- Her åbner Zilo snart, lyder det håndskrevne budskab på afdækningspappen.


Man er altid lidt på udkig. Da muligheden viste sig, og huslejen absolut er rimelig, slog jeg til.

Leif Skov, forretningsindehaver, Tønder


Tøjbutikken Zilo har de sidste mange år haft fast domicil i Vestergade 40. Nu forestår en flytning til lokalerne i Storegade, hvor nu lukkede Flying Tiger havde til huse frem til årsskiftet .Flytningen begrunder Zilo-indehaver Leif Skov med mere plads og "et veldisponeret lejemål".

- Vi får faktisk dobbelt så meget plads, som vi har lige nu, hvilket åbner for nye muligheder og øget omsætning. Og så gør det heller ikke noget at komme tættere på centrum,  siger Leif Skov med henvisning til, at der fra den nye adresse ikke er mere end godt 100 meter til byens torv.

Hvornår han åbner i de nye rammer, står i forbindelse med den aktuelle corona-situation lidt hen i det uvisse.

- Vi er ikke selv herre over det. Vores lejemål i Vestergade udløber 28. februar, så senest der skal vi være ude. Jeg håber godt nok, at forretningen snart kommer i gang igen, og vi så kan give den fuld skrue sammen, lyder det fra Leif Skov.

At få mere plads og komme tættere på centrum har ikke stået øverst på hans dagsorden.

- Man er altid lidt på udkig. Da muligheden viste sig, og huslejen absolut er rimelig, slog jeg til. Man kan sige, at tingene faldt i hak på det rigtige tidspunkt. Ellers var vi blevet, hvor vi er, siger Leif Skov.

Annonce

25 års jubilæum

Han åbnede Zilo tilbage i 1997, og kan altså se frem til 25 års jubilæet næste år. Første adresse i byen var Vestergade 53. I 1999 rykkede han ind i Vestergade 40 på den modsatte side af gågaden.

Navnet Zilo er i øvrigt indehaverens egen fri fantasi og associerer altså ikke til noget bestemt. Det nærmeste Leif Skov kan komme en forklaring er indretning af den allerførste butik. Den bestod af delvist af tårne af metalrammer, der altså mindede om en silo.

- Og så skiftede jeg "s"-et ud med et z, lyder den simple forklaring fra indehaveren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce