Annonce
Ugeavisen Tønder

Nøjsomhed åbner dørene for tre inviterede familier

Mælkebonde Cees Barsingerhorn i kostalden med sine malkekøer på gården Nøjsomhed i Hostrup. Åbent Landbrug bliver eksklusivt i år, for kun tre børnefamilier får lov at komme på besøg. Corona forhindrer, at hundredvis af mennesker strømmer uanmeldt ud på gårdene.
Åbent Landbrug er en lukket fest i år på grund af Corona. Ægteparret Barsingerhorn på gården Nøjsomhed tager imod tre familier, som kan møde 430 malkekøer og tre kalve.
Annonce

Hostrup: Det bliver luksusbesøg for tre heldige børnefamilier, når gården Nøjsomhed i Hostrup er vært under Åbent Landbrug 20. september. Gården drives af mælkebonden Cees Barsingerhorn og hans hustru Marjon. Efternavnet klinger hollandsk. Ægteparret kom til Danmark for 21 år siden i 1999, da deres ældste barn Kjeld var halvandet år. De søgte en gård med god plads til kvægbrug og fandt Nøjsomhed. Efterfølgende har de købt de to nabogårde, så de i alt har 320 hektar land.

Annonce

Børnenes sociale liv har åbnet døre

Fra slutningen af halvfemserne og 10 år frem drog mange hollændere til Danmark for at slå sig ned som mælkebønder, som er mange hollandske landmænds speciale. Mange led dog af hjemve, men familien Barsingerhorn faldt til og blev del af lokalsamfundet.

- Vi har altid været meget sociale. Vi lukker os ikke om os selv og vores gård, og efter en lang dags arbejde på gården, vil vi gerne ud og se nogle mennesker og opleve noget andet. Vi lever ikke for køerne, vi lever af dem, fastslår Cees.

Han og Marjon har fire børn: Kjeld på 22, Bente på 19, Jesper på 17 og Kirsti på 14.

- Vores børn er fuldt integreret, i høj grad gennem sportsklubben. De har gået til fodbold allesammen. Jeg spillede selv fodbold som ung. Jeg har altid sagt, børn skal helst dyrke en holdsport, siger Cees Barsingerhorn.

- Ja, de lærer at tabe og vinde og at man skal hjælpe hinanden, forklarer Marjon Barsingerhorn.

Indirekte har børnene været med til at integrere deres forældre.

- Jeg har været med i bestyrelsen i børnehaven og i fodboldklubben, og børnenes kammerater er kommet hjemme hos os, forklarer Cees Barsingerhorn.

Annonce

Valgte en gård i byen

Cees og Marjon Barsingerhorn gennemtænkte, hvordan de gerne ville have hverdagen til at være i deres nye liv i Danmark. De ville bo på en gård i en by frem for på landet, så børnene selv kunne cykle til skole og sport, og deres kammerater nemt komme på besøg. Det har gjort, at familien kunne deltage i byens sociale liv. Springet til Danmark kom af, at familien ikke trivedes med, at Marjon arbejdede ude som sygeplejerske. Lille Kjeld tilbragte lange dage i institution, og ægteparret besluttede, at hun skulle blive hjemme på gården og passe børnene, mens de var små og arbejde som medhjælpende hustru.

- Det var vores prioriteringer. Men det var samtidig vigtigt, at børnene skulle i børnehave for at lære sproget, fremhæver Marjon Barsingerhorn.

Ægteparret taler et flydende og let forståeligt dansk med hollandsk accent. De har været bevidste om, at sproget og det at deltage i det danske foreningsliv er nøglen til at blive del af samfundet. 30 års daglig indsats har båret frugt, og høsten på gården i Hostrup er en historie om vellykket integration.

Ægteparret glæder sig til at tage imod de heldige familier, der booker et besøg. Det kan kan man gøre på Landbrug og Fødevarers Facebookside fra mandag 7. september.

Åbent Landbrug på Corona-måden

Søndag 20. september er der Åbent Landbrug på gården Nøjsomhed i Hostrup. Det kommer til at foregå efter en stram plan, hvor én familie af gangen besøger gården. Klokken 10 kommer den første børnefamilie. De kan opleve starten på middagsmalkningen. Næste familie kommer klokken 12 midt i malkningen, og den sidste familie er inviteret til klokken 14, hvor de kan se sidste del af malkningen.

På grund af Covid19 har Landbrug & Fødevarer skåret besøgene til Åbent Landbrug ned. så der kun må komme tre familier ud på hver gård, og de skal i forvejen have booket deres besøg på Facebook. Til gengæld er der mange flere værter i år.

Corona-restriktioner har tvunget Land-værtsparret Cees og Marjon Barsingerhorn får god tid til at svare på børn og voksnes spørgsmål. Det bliver mere som et have venner på besøg. Hver familie har det hele for sig selv og kan klappe dyrene.

Familierne får også en goodiebag med mælk, ost og andre Arla-produkter samt de populære yverkopper.

Cees og Marjon Barsingerhorn inviterer tre familier inden for på gården Nøjsomhed søndag den 20. september. De får tildelt hver deres besøgstid.
Mælkebonde Cees Barsingerhorn og hans hustru driver tre gårde i Hostrup. De har 430 malkekøer. En gennemsnitlig malkebonde har 200.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce