Annonce
Ugeavisen Tønder

Noldes Nabo fylder rundt: Hjalmer og tidligere X-Factor-dommer deltager i fejringen

Oh Land er inviteret med til fejringen af Noldes Nabos 50-års jubilæum. Også de lokale Mads Langelund og Kasper Buch medvirker i koncerten i Schweizerhalle den 11. juni. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
I år fylder Noldes Nabo 50 år. Det fejres med en koncert i Schweizerhalle den 11. juni. Hjalmer, Oh Land, Go Go Berlin og de to lokale musikere, Mads Langelund og Kasper Buch, er inviteret med til festen.

TØNDER: Den 3. november 2022 kan Noldes Nabo, der oprindelig hed Jazzklub Noldes Nabo, fejre sit 50-års jubilæum. Jubilæet markeres på Schweizerhalle - Tønder Kulturhus allerede i næste måned.

Jazzklubben blev grundlagt af Carsten Grønholt-Pedersen og et par andre dengang for 50 år siden. Carsten Grønholt-Pedersen var som 21-årig med den daværende kæreste Lene (nu kone) flyttet til Tønder fra Køge for at studere på byens statsseminarium. Her mødte han en flok ligesindede, der var interesserede i at lave en musikforening.

Carsten Grønholt-Pedersen havde i Køge været bestyrelsesmedlem og formand for den lokale jazzklub Club Pigalle og havde en stor interesse ikke kun for jazz, men alle genrer indenfor rytmisk musik. Sammen med to medstuderende, Majbrit og Torben, grundlagde han Jazzklub Noldes Nabo, der sidenhen skiftede navn til Noldes Nabo.

Annonce

Trioen Torben, Lene og jeg

Formålsparagraffen, der blev fundet sammen med de to medstuderende, lyder:

"Klubbens formål er at udbrede kendskab til og interesse for jazz og anden rytmisk musik som jazz/beat samt folkemusik".

- Torben, Lene og jeg holdt flere møder i vores lejlighed på Nørremarksvej. Jeg havde klubvedtægterne fra Club Pigalle, så de blev redigeret og tilpasset, så de ville kunne fremlægges på en stiftende generalforsamling, husker Carsten Grønholt-Pedersen.

Det kan dog undre mig, at han aldrig fortalte, at han havde en søn, der dyrkede musikken og havde debut i Møgeltønder Forsamlingshus.

Carsten Grønholt-Pedersen, om Hans Ehlert, far til Michael Falch

Dengang tænkte man ikke, at det var en mulighed at lægge arrangementer i Schweizerhalle, som man havde hørt var tysk.

- Så det opfattede vi ikke som en mulighed.

Annonce

Oh Land og Hjalmer

Hotel Tønderhus måtte være stedet, og værten Rimmer modtog de jazz-glade venner med åbne arme. Den stiftende generalforsamling fandt sted på hotellet den 3. november, hvor 20 personer dukkede op.

Gennem årene har mange personer fra Noldes Nabo være nævnt og fremhævet, men Carsten Grønholt-Pedersen nævner nu Hans Ehlert, som var pr-mand for Aktivitets- og Borgerforeningen. Mange vil sikkert huske, at han er far til Michael Falch.

- Det kan dog undre mig, at han aldrig fortalte, at han havde en søn, der dyrkede musikken og havde debut i Møgeltønder Forsamlingshus. Hans Ehlert var min kontakt til Borgerforeningen, og han var en mand med mange ord og store ambitioner. Jeg husker, han en dag sagde "Carsten, vi skal have gjort Tønder til Sønderjyllands musikby. Når man i Sønderjyllandshallen kan arrangere koncerter med Les Humphries Singers og James Last, så kan vi også i Tønder."

Og sådan blev det. Og blandt andet derfor finder Hjalmer, Oh Land, der blandt andet er kendt fra tv, hvor hun har været dommer i X-factor, Go Go Berlin og de to lokale musikere, Mads Langelund og Kasper Buch nu vej til Tønder, hvor de er inviteret med til fejringen af Noldes Nabos 50-års jubilæum.

Koncerten finder sted den 11. juni på Schweizerhalle.

Annonce
Ugeavisen Tønder

Fint besøg på Tønder Gymnasium

Annonce
Ugeavisen Tønder

Jobcenter Tønder er klar med ny jobdating

Annonce
Ugeavisen Tønder

Ny rådgiver

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Tønder

Jimmy og Rikke fik inspiration til at lave bolsjer på YouTube: Nu lever de af at sælge håndlavede bland-selv-bolsjer

Ugeavisen Tønder

Uldspinderi på vej mod genåbning og starter med en efterlysning

Ugeavisen Tønder

Ringridning: Gæsterne stod tæt mens der var langt mellem hestene

Ugeavisen Tønder

Klumme: En del af noget større

Ugeavisen Tønder

Bliv klogere på Løgumklosterkniplinger på ny udstilling

Ugeavisen Tønder

40-års jubilar: - Jeg har aldrig rigtig tænkt, at jeg skulle noget andet

Erhverv

Én er blevet til to i Blomsterbinderiet: Rikke er blomstret op efter sygdomsplaget tid

Ugeavisen Tønder

Skærbækcenteret vil have dig med på råd

Ugeavisen Tønder

Jeg anbefaler: 50 kroner for 250 gram kartofler

Annonce