Annonce
Ugeavisen Tønder

Nostalgi og folkemusik: Tønder har fået et nyt arkiv

Rod Sinclair gav et par numre ved åbningen af folkemusikarkivet i Tønder. Foto: Annet Bruhn
Torsdag eftermiddag åbnede Tønders nye folkemusikarkiv, og drømmen er, at det på sigt udvikler sig til et museum.
Annonce

Tønder: Hvis du har en gammel t-shirt, en plakat, et badge, en lp, en cd, et kassettebånd eller hvad om helst, der kan relateres til Tønder Festivalen og folkemusik som sådan, som du ikke har plads til, men heller ikke nænner at smide ud, er der hjælp at hente.

Torsdag åbnede Tønders nye folkemusikarkiv, og her tager man med kyshånd imod fysiske genstande og ikke mindst lyd.

Initiativtager og formand for komitéen for tilblivelse af Folkemusikarkivet, Poul Henrik Jensen, bød velkommen ved en mindre reception med opfordringen til at tro på sine drømme.

- Man skal leve sine drømme, og det har vi gjort i Tønder i mange år, lød det fra formanden, der kunne fortælle, at arkivet har været på trapperne siden 2007, og som fortsatte:


Man skal leve sine drømme, og det har vi gjort i Tønder i mange år.

Poul Henrik Jensen


- Det er vigtigt at have et mål for sine drømme. Vi har haft en lang indflyvningstid og det har været en lang fødsel, men nu er vi her, lød det tilfreds fra Poul Henrik Jensen, der løftede sløret for, at arkivet kun er en skridt på vejen til et folkemusikmuseum:

Der er allerede dukket en del nostalgi op i det nye Folkemusikarkiv i Tønder. Foto:Annett Bruhn

- Målet er, at arkivet på sigt skal indeholde al den musik, der spilles på Tønder Festivalen, og efterhånden rumme bredt europæisk materiale i et decideret folkemusik-museum. Lokationen bliver højst sandsynligt den gamle jernbanestation, der har en fantastisk beliggenhed mellem Hagges og festivalpladsen.

Annonce

Nostalgi i stakkevis

Formanden opfordrede alle til at kigge efter folkemusik-relateret materiale i kælderen og på loftet og understregede, at ting  - ligesom mennesker - er biologisk nedbrydeligt materiale:

- Jeg har en fortid som historiker, og når noget er 50 år gammelt, regnes det for historie. Ting ligger og samler støv og bliver fugtige, så kom med dem.

- Birgitte Thomsen, der er den nye daglige leder af arkivet, kunne fortælle, at der allerede har været mange henvendelser, og på gulvet i lokalet i Østergade var der nostalgi i stakkevis.

- Jeg glæder mig til indsamlingen og arkiveringen af både ting og  lyd, fortalte Birgitte Thomsen, der også fungerer som leder af Lokalhistorisk Arkiv, og som har erfaring med den praktiske håndtering af materiale.

- Vi er interesseret i noder, fotos, lyd, plakater, filmoptagelser, merchandise i alle afskygninger, der relaterer sig til folkemusik og festivalen, lød det fra en glad daglig leder, der får hjælp af fem frivillige og kvalificerede assistenter.

Og som formanden understregede:

- Man skal ikke tøve at at aflevere sine ting. I Tønders nye folkemusikarkiv er de i de bedste hænder, så send en mail til mail@folkemusikarkiv.com eller ring til Birgitte på 2157 6876.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce