Annonce
Ugeavisen Tønder

Nu kan man få alkoholbehandling online

Tønder Kommune har valgt at udvide sine behandlingsmuligheder til internettet, så patienterne kan få en mere sammenhængende hverdag.

Tønder: Østergade 65 i Tønder. Det er stedet, som patienter med alkoholproblemer kan tage hen, når de har et misbrugsproblem.

Nu får de endnu en mulighed. Således har Tønder Kommune valgt at udvide behandlingstilbuddene, så man fremover også kan få hjælp via internettet.

Det skal sikre, at patienterne kan få hverdagene til at hænge sammen med arbejde, fritid og familie.

Annonce

Opgaver

Selve behandlingstilbuddet starter med en indledende samtale med en behandler på Rådgivningscentret i Tønder, men efter en til tre samtaler får man mulighed for online behandling, hvis man ønsker det.

- Sammen med behandleren laver man derefter en plan for, hvordan man gerne vil have behandlingsforløbet til at foregå. Det kan være i form af en blanding mellem online opgaver med feedback og fysiske samtaler eller også ren online behandling med opfølgningssamtaler ved behov. Man kan altid justere planen undervejs, fortæller Ina Lorenzen Kier, som er daglig leder af Rådgivningscentret i Tønder.

Selve opgaverne vil blive lavet på en onlineplatform, således at patienten kan lave sine opgaver, når det passer ind i hverdagen. Man får derefter feedback fra sin behandler via platformen.

Annonce

Resultater skal være forskning

Erfaringerne fra behandlingerne af patienterne skal bruges til et forskningsprojekt, som Syddansk Universitet står bag, og det skal afklare virkningerne af behandlingen.

Derfor vil deltagerne få udleveret et spørgeskema, som skal give svar på deres tilstand, når de begynder i behandlingen. Derefter får de samme spørgeskema seks måneder senere.

Vil man vide mere om tilbuddet, er man velkommen til at kontakte Rådgivningscenter Tønder på tlf. 74928806.

Fakta om alkoholbehandling

Rådgivningscenter Tønder kan kontaktes på mail ik@toender.dk og på telefon 74928806.

Telefontiderne er som følger:

Mandag til onsdag: 8-13

Torsdag: 8-17

Fredag: 8-13

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce