Annonce
Ugeavisen Tønder

Ny billardklub i Tønder vil vinde turneringer

Jens-Aage Simonsen opretter en billardklub i Tønder, som skal sikre adgang til turneringer på landsplan. Foto: André Thorup
Den nye billardklub Tønder Billard Klub skal skabe adgang til turneringer, siger grundlæggeren Jens-Aage Simonsen.
Annonce

Tønder: Tønder Billard Klub er navnet på Tønders nye klub i byen. Klubben er stiftet for, at klubben kan blive medlem af Dansk Billard Union. Medlemskabet betyder, at klubben vil kunne komme med til turneringer, fortæller stifter Jens-Aage Simonsen.

- Ellers skal vi langt op ad vestkysten til byer som for eksempel Bramming, ellers skal man helt til Aabenraa, siger Jens-Aage Simonsen.

Annonce

Skal med i divisionsturneringer

Tankerne med den nye billardklub har været fem-seks år undervejs, men på grund af Jens-Aage Simonsens arbejde og manglende mod til at tage springet og en conona-krise oveni, er det først blevet nu, at drømmen er ført ud i livet.


Ellers skal vi langt op ad vestkysten til byer som for eksempel Bramming, ellers skal man helt til Aabenraa.

Jens-Aage Simonsen, om at der nu kommer en billardklub i Tønder, som kan være med i turneringer


Jens-Aage Simonsen har som mål, at den nye klub skal med i divisionsturneringer. Men samtidig erkender han, at det er en ny klub, som skal have tid til at forberede sig, og det er forskelligt, hvilke turneringer medlemmer vil spille.

- Der er mange muligheder, siger Jens-Aage Simonsen og fortæller, at der er firemandsturninger og enkeltmandsturninger, som medlemmerne kan deltage i.

Det var planen, at billardklubben skulle begynde i marts, så man kunne forberede sig til, når turneringerne traditionelt starter i august og slutter i marts. Men på grund af corona, måtte Dansk Billard Union aflyse turneringerne. Det ærgrer dog ikke Jens-Aage Simonsen.

Jens-Aage Simonsen har selv spillet billard siden teenagesårene og har længe gået med tanken om en lokal billardklub. Foto: André Thorup

- Så kan vi beslutte os for, om vi skal starte i den høje ende eller på bunden, siger han.

Annonce

Medlemstallet er afgørende for succes

Jens-Aage Simonsen håber, at der kommer mindst 20 medlemmer til klubben.

- Ellers må vi lukke det ned igen, da omkostningerne vil blive for høje til at drive klubben, fortæller Jens Aage Simonsen.

Noget kunne dog tyde på, at det ønskede medlemstal kunne blive en realitet. Der har nemlig været 2600 folk inde at vise interesse for den nye klub på facebook.

Jens-Aage Simonsen håber, at Sport- og Fritidscenterets centrale placering i lokalsamfundet vil få unge til at melde sig ind i klubben. Han håber også, at man vil melde sig ind for at være en del af et fællesskab og lære nye mennesker at kende.

Går alt efter planen, står bordene i klubben senest klar i starten af oktober, fortæller Jens-Aage Simonsen. Han understreger, at man selvfølgelig retter sig efter retningslinjerne, hvis udviklingen af corona forværres.

Der afholdes stiftende generalforsamling i Tønder Billard Klub den 27. august klokken 19 i Sports- og Fritidscenteret, hvor alle er velkomne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce