Annonce
Ugeavisen Tønder

Ny café med fokus på madspild: Smørrebrød, kage og bobler på menutavlen

I bygningen på Frigrunden 3 i Tønder, hvor Café Engel tidligere har været, kommer en ny café snart til. Café Glass vil servere kolde retter for sine gæster. Foto: Cecilie Spottog Petersen 
Inden længe åbner Café Glass på Frigrunden i Tønder. Caféen vil blandt andet byde sine gæster på smørrebrød og et godt glas vin eller bobler. For at mindske madspil bliver der få retter at vælge mellem - men med lokale råvarer.

Tønder: Lige om lidt åbner en ny café i Tønder. Café Glass åbner nærmere bestemt på Frigrunden 3 i Tønder, hvor den tidligere Café Engel har ligget. Præcis hvornår caféen åbner, ved ejeren Helle Glass dog endnu ikke.

- Jeg har overtaget bygningen, men hvornår, jeg åbner, afhænger af, hvornår jeg får køkkenpersonale. Men jeg håber, at det bliver hurtigst muligt, siger Helle Glass der lige nu søger en med erfaring i det kolde køkken - gerne en smørrebrødsjomfru eller en konditor.

Hvad der kommer til at være på menukortet, eller rettere menutavlen, er Helle Glass sikker på.

Annonce

- Vi kommer til at have det kolde køkken med smørrebrød, sandwich og bagels, og der vil altid være en til to veganske retter. Om eftermiddagen vil der være kaffe og kage, og om aftenen vil man stadig kunne få smørrebrød og så måske en lun ret, siger den nye ejer, der har stor fokus på bæredygtighed, lokale råvarer og madspild.


Jeg har overtaget bygningen, men hvornår, jeg åbner, afhænger af, hvornår jeg får køkkenpersonale. Men jeg håber, at det bliver hurtigst muligt.

Helle Glass, ejer af Café Glass


Derfor bliver det også få retter, som caféen vil tilbyde de kommende gæster.

- Der bliver få retter at vælge imellem for at mindske madspild. Derfor bliver der ikke noget menukort, men der bliver skrevet på en tavle, hvilken menu vi har den dag, så vi kan viske ud, hvis vi har udsolgt. På den måde binder vi os ikke til noget, fortæller Helle Glass, der bor Adelvad Gård lidt ude for Tønder, og som har erfaring i restaurationsbranchen gennem sit deltidsjob som receptionist på Hotel Britannia i Esbjerg.

Helle Glass vil derfor selv være at finde bag baren, ligesom hun vil tage mod gæsterne.

Hygge i fokus

Det er planen, at caféen skal have åbent torsdag til søndag. Om aftenen er idéen, at caféen bliver lavet til bar, hvor gæsterne kan nyde et godt glas vin eller bobler.

- Om aften vil jeg gerne lave det sådan, at hvis man er ude at gå en tur, kan man komme ind og få en dessert og få et rigtigt godt glas vin, fortæller Helle Glass, der gerne vil skille sig ud ved at have udsøgte drikkevarer med snacks til.

Helle Glass vil samtidig udvide caféen, så der kommer yderligere to rum, der kan bruges til mindre selskaber.

- Jeg vil give mine gæster en god oplevelse med lokale råvarer. Og så skal det være hyggeligt at besøge caféen. Hygge er et ord, der er vigtigt for mig, siger Helle Glass.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Tønder

Mogens fik belønning for sit frivillige arbejde i Toftlund

Annonce
Annonce
Ugeavisen Tønder

I weekenden er der gammeldags gågademarked i Tønder

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Tønder

Klosterløbet vender tilbage efter et års fravær

Ugeavisen Tønder

Forsvarsbror fylder rundt

Ugeavisen Tønder

Snør roligt vandrestøvlerne: Marskstien rykker op i den europæiske superliga for vandrestier

Ugeavisen Tønder

Michael Falch optrådte i intime rammer

Ugeavisen Tønder

Borgmesteren spænder cykelhjelmen og kører en 'Tour de Tønder': Vil møde borgerne på landevejen

Ugeavisen Tønder

Højt skum: Østersfestivalen på Rømø får egen milliardærchampagne

Ugeavisen Tønder

Lokalrådet fortæller: Bestig et bjerg uden risiko for højdesyge

Ugeavisen Tønder

Klumme: De åbne vidders land

Ugeavisen Tønder

Citychefen har sagt op: Får topstilling i Aalborg

Ugeavisen Tønder

Egon Olsensk i Tønder: Hvem ejer det mystiske pengeskab i vejkanten?

Ugeavisen Tønder

Sundhedskonsulentens tre råd til at komme i gang

Ugeavisen Tønder

Ny butik slår dørene op: - Der er lidt for alle

Ugeavisen Tønder

Holdtræning er en stor succes - nu skal succesen gentages

Ugeavisen Tønder

600 vil være med: Fest på Slotsengen er snart udsolgt

Ugeavisen Tønder

40 års jubilæum hos Ecco

Ugeavisen Tønder

189 kilo lettere: Sundhedsprogram har fået deltagerne til at ændre livsstil

Ugeavisen Tønder

Tre ting du kan få ud af at være brandkadet

Ugeavisen Tønder

Ny café med fokus på madspild: Smørrebrød, kage og bobler på menutavlen

Ugeavisen Tønder

Succes med unge brandkadetter: Flere fortsætter som brandmand

Ugeavisen Tønder

Nummer 1: Vind, Strøm, Hjerte, Hus, Får

Ugeavisen Tønder

Nybagte forældre har kastet sig over hobby: Designer hylder og minimalistiske skriveborde

Annonce