Annonce
Ugeavisen Tønder

Ny direktør: Nu skal jeg ud og have glimmergummistøvlerne på

Ditte Lundgaard Jakobsen er ny direktør for teknik- og miljøafdelingen i Tønder Kommune. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Ditte Lundgaard Jakobsen er ny direktør for teknik- og miljøafdelingen i Tønder Kommune. Selvom området er nyt for den 39-årige jurist fra Aabenraa, så mener hun, at hun bringer gode ting med sig i rygsækken.
Annonce

Tønder: Selvom 39-årige - snart 40-årige - Ditte Lundgaard Jakobsen færdes stilsikkert i høje hæle, så er der også gjort plads til andet fodtøj på den nye direktørs kontor på rådhuset i Tønder.

- Jeg fik et par rigtig flotte glimmergummistøvler af mine medarbejdere i Aabenraa ved min afsked, så dem skal jeg ud at bruge nu, konstaterer Ditte Lundgaard Jakobsen med et smil. Hun glæder sig til at komme rundt i hele kommunen for at hilse på folk. Hun vil nemlig helst være dér, hvor man finder løsninger sammen.

- Jeg startede i et job i Haderslev Kommune, og siden kom jeg til det kommunale tilsyn. Det job var slet ikke mig. Jeg fandt ret hurtigt ud af, at det ikke gav mening for mig at sidde og pege fingre af ting, hvor der var begået fejl. Jeg ville meget hellere være med til at finde løsninger, fortæller Ditte Lundgaard Jakobsen.

Hun fik et nyt job som juridisk konsulent i Aabenraa Kommune, og her fandt hun sig hurtigt bedre til rette. Hun fik hurtigt nye ansvarsområder, og siden marts 2013 har hun været ansat som sekretariatschef. Hun er ikke nervøs for at bytte en chefstilling ud med en direktørstilling.

- Det er rigtigt, at jeg ikke har prøvet at være direktør før. Men jeg har arbejdet meget i det felt, hvor det gælder om at forventningsafstemme på det politiske niveau. Så på den måde har jeg rigtig gode ting med mig i rygsækken fra Aabenraa. Min faglige viden på det tekniske niveau, er lige nu måske begrænset, men der er rigtig meget jura i sagerne, hvor jeg til gengæld er helt på sikker grund. Og så har jeg heldigvis nogle knalddygtige medarbejdere, der har kæmpe indsigt, konstaterer hun.

Jeg ville meget hellere være med til at finde løsninger.

Ditte Lundgaard Jakobsen, direktør for teknik- og miljøafdelingen, Tønder Kommune.

Annonce

Udskældt afdeling

Ditte Lundgaard Jakobsen er helt med på, at hun nu sætter sig i direktørstolen for et område, hvor der til tider er meget blæst. En afdeling, hvor en del af kommunens "møg-sager" - heliporten på Rømø og Fiskbæk Bro, for blot at nævne nogle enkelte - er fostret.

- Teknik og miljø er et område, som er nemt for alle at forholde sig til. Alle har en holdning til stier, veje og lyskryds, så det er naturligt, at det skaber debat. Men det er et bevidst tilvalg fra min side, at jeg har valgt teknik og miljø. Jeg vil gerne være der, hvor politikerne gerne vil være, og hvor der udvikles. Jeg glæder mig til at stå på mål for tiltag - også de tiltag, hvor det ikke er alles ønsker, der kan imødekommes.

Annonce

Huske de gode historier

Et af de områder, som Ditte Lundgaard Jakobsen vil rette fokus mod, er kommunikationen.

- Først og fremmest er det vigtigt for mig at sige, at vi skal selvfølgelig lære af de fejl, vi begår. Men samtidig mener jeg også, at når man sidder i en organisation med en servicemindet tilgang til tingene, så kan vi ikke undgå at lave fejl, siger Ditte Lundgaard Jakobsen, og fortsætter: - Nu skal jeg først og fremmest ind at finde ud af, hvad det er for en organisation, jeg er kommet til. Men jeg ved, det er vigtigt for mig, at vi fortæller, når vi gør noget godt. Vi er i en vestjysk kommune, hvor mange ting ofte bliver underspillet. Det er synd, synes jeg. For der sker rigtig mange gode ting i Tønder Kommune, og det skal vi fortælle om. Og så skal vi formidle vores intentioner, når vi sætter noget i gang. Det kan være med til at rydde en masse misforståelser af vejen, siger Ditte Lundgaard Jakobsen.

Ditte Lundgaard Jakobsen fylder 40 år til september. Privat bor hun i Aabenraa med sin mand og deres tre børn. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce

Bidt af volley

Når Ditte Lundgaard Jakobsen ikke er på job, så er det familien - mand, tre børn og en hund - der tager en del af fritiden. Men Ditte Lundgaard Jakobsen bruger også rigtig meget tid på at spille volleyball.

- Jeg elsker at spille volley, og jeg bruger en del tid på det. En af mine vigtigste weekender hvert år, er, når vi er til det store volleystævne i Tønder. Her sover jeg i et klasseværelse sammen med mine medspillere, og det kommer jeg helt sikkert også til igen til april, når stævnet løber af stablen igen, forsikrer Ditte Lundgaard Jakobsen.

Selvom weekenderne normalt er forbeholdt samvær med familien, så er der dog snart en anden weekend, hvor familien må undvære hende.

- Jeg fylder 40 år til september, og da har jeg inviteret mine fire tætte veninder en tur til Hamborg. Det er en fejring helt i min ånd, siger Ditte Lundgaard Jakobsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce