Annonce
Ugeavisen Tønder

Ny frisør i byen: Kendt ansigt i byen tog springet og åbner nu dørene til egen frisørsalon

Zinaida Djapo har netop åbnet sig egen frisørsalon i hjemmet på Ulriksallé 135 i Tønder. Hun går nu selvstændig efter at have arbejdet flere år i forskellige frisørsaloner blandt andet i Tønder og i Aabenraa. Foto: Cecilie Spottog Petersen 
Den 22. september fik Tønder en ny frisør. Et kendt ansigt i byen, Zinaida Djapo, har åbnet sin egen salon i sit hjem i Tønder. Hun vil tage sig tid og skabe ro for kunderne, der sætter sig i hendes frisørstol.

Tønder: Der har været tid til at gennemtænke tilværelsen under corona. Tid til at stoppe op og mærke efter, om det man laver, egentlig er det rigtige.

Det gjorde Zinaida Djapo og knap et år efter, står hun nu som selvstændig frisør med egen frisørsalon i sit hjem på Ulriksallé i Tønder, hvor hun også bor sammen med sin mand, Begå, og deres to børn Melisa og Ismar på henholdsvis 16 og 13 år.

- Jeg sad derhjemme og tænkte livet igennem. Jeg har tænkt tanken om at gå selvstændig for mange år siden, men nu tænkte jeg, hvad er det værste, der kunne ske? Og så sprang jeg ud i det, smiler den 44-årige kvinde, der er et kendt ansigt i Tønder, efter at have boet i byen i mange år.

Annonce
Det handler om hele tiden at følge med de nye trends inde for hår-moden. Derfor er Zinaida Djapo på alle de kurser, hun kan tage til og holder sig opdateret på de sociale medier, som for eksempel youtube og instagram. Foto: Cecilie Spottog Petersen 

Der var særligt en faktor, der var årsag til, at Zinaida Djapo kastede sig ud i det selvstændige arbejde.

Frihed.

Frihed til selv at bestemme ens arbejdstid- og opgaver. Frihed til at være mere sammen med familien og veninderne og frihed til at træffe den sidste beslutning i salonen.

- Her kan jeg selv tage beslutningerne. Det er mig, der tager den sidste beslutning og betaler den sidste regning, men det kan jeg godt lide, siger hun.

Erfaren

Zinaida Djapo er uddannet frisør i 2002 og arbejdede i frisørsalen Hår Design i Tønder i flere år, inden hun tog til Aabenraa, hvor hun arbejdede i seks år. Derefter gik turen tilbage til Tønder, hvor hun nu har sin egen salon.

Så erfaring har frisøren masser af.

Det er vigtigt for mig at have tid til kunderne, og at jeg kan sætte den rigtige tid af til behandlingerne. Der kan kun være én kunde af gangen i salonen, så jeg kommer ikke til lige at presse en ind, mens en anden sidder og venter. Det gør også, at der er en anden ro her.

Zinaida Djapo

- Det er det her, jeg altid har lavet, og det er det her, som jeg elsker. Hår betyder meget for folk, og jeg kan på den måde være med til at gøre folk glade, siger Zinaida Djapo.

Hun har heller ikke haft problemer med at få kunder, siden hun åbnede dørene. Kunderne fra både tiden som frisør i Tønder og Aabenraa sætter sig i frisørstolen hos hende.

- Jeg har selvfølgelig også været meget på de sociale medier, hvor jeg har gjort opmærksom på, at jeg har begyndt mit eget. Men jeg har haft travlt. Rigtig travlt. Men det stresser mig mere, hvis jeg ikke havde noget at lave, smiler hun.

Annonce

Endnu en frisør

Zinaida Djapo har selv tænkte tanken "nu kommer der endnu en frisør i byen" - og det er hun nok ikke ene om. Men Zinaida Djapo vil skille sig ud fra de andre.

- Det er vigtigt for mig at have tid til kunderne, og at jeg kan sætte den rigtige tid af til behandlingerne. Der kan kun være én kunde af gangen i salonen, så jeg kommer ikke til lige at presse en ind, mens en anden sidder og venter. Det gør også, at der er en anden ro her, fortæller hun.

Zinaida Djapo stammer oprindeligt fra Bosnien, men kom til Danmark i 1993 sammen med sin familie. Her boede hun i en årrække i Tønder, inden hun rykkede til Aarhus, men flyttede så tilbage til familien og omgangskresen i Tønder. Foto: Cecilie Spottog Petersen 

Samtidige har Zinaida Djapo forskellige behandlinger, som hun har speciale i.

I 13 år har hun lavet extension med symetode. Hun laver keratin udglatning, hvor afrokrøllerne, kruset hår og hår med fald kan forblive glat i lang tid, og så laver hun større farvebehandlinger altid med fokus på det sunde hår.

- Jeg går meget op i, at håret skal været sundt. Kommer man ind, og vil have helt afbleget sit hår, er det ikke sikkert, at jeg gør det, fordi det ikke er godt for håret, siger Zinaida Djapo.

Nu er det så bare at byde kunderne velkommen i den nye frisørsalon, gribe saksen og give sig i kast med at skabe nye frisurer.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Tønder

Årets østerskok blev fundet på Rømø

Annonce
Annonce
Trafik

Højsæson for hjortepåkørsler er startet

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Tønder

Langt fra sin storhedstid: Tønderblomsten er kommet på værksted

Ugeavisen Bramming

Folkemøde om grænsen bliver et kulturelt festfyrværkeri

Ugeavisen Tønder

Tilbage til fortiden: Tørre marker forvandles til våd natur

Ugeavisen Tønder

Klumme: KV21 – valget med de mange?

Ugeavisen Tønder

Trivselsgrupper skal hjælpe børn ud af mobning

Ugeavisen Tønder

Jeg anbefaler: En kastanjemorder og en stor messe

Ugeavisen Tønder

Kulturskole på trods

Ugeavisen Tønder

109 år med teater: - Vi er ikke i superligaen, men vi er i hvert fald i 1. division

Ugeavisen Tønder

Ny frisør i byen: Kendt ansigt i byen tog springet og åbner nu dørene til egen frisørsalon

Ugeavisen Tønder

Kvindelige kandidater spreder (u)hygge

Ugeavisen Tønder

Optimisme trods træg opstart for Fars Legestue

Ugeavisen Tønder

Klumme: Har du vandet det gulbrune græs for nyligt?

Ugeavisen Tønder

Tønder Kommune invitere til borgertræf: Kunne du tænke dig at blive en del af et fællesskab?

Ugeavisen Tønder

Julebelysningen på Tønderblomsten er i fare: - Det går hen og bliver en lille smule problematisk

Ugeavisen Tønder

Puljepenge til friplejehjemmet i Agerskov skal bruges på leg

Ugeavisen Tønder

Mød din kommende arbejdsgiver eller medarbejder til Jobdating i Tønder

Ugeavisen Tønder

Tønder by får sit eget lokalråd

Vadehavet

Festival for lokale østers sætter Vadehavet på vandkortet

Ugeavisen Tønder

Vil snuse til noget nyt: Anette sætter Nobel Blomster i Toftlund til salg

Ugeavisen Tønder

Berømt bysbarn bliver centrum for foredragsrække

Ugeavisen Tønder

Find din rette foreningshylde

Annonce