Annonce
Ugeavisen Tønder

Ny idrætsforening for sårbare: - Det handler mere om, hvordan fjerbolden flyver, end hvordan ham på den anden side af nettet har det i hovedet

Kasper Bang Thorsager Jørgensen er idrætskoordinator i Kultur og Fritidsafdelingen i Tønder Kommune. Det er ham, der koordinerer aktiviteterne i foreningen "Idræt for livet". Derudover er det også ham, der hjælper folk med at blive en del af foreningen ved blandt andet at være kontaktperson for dem, så det bliver lettere at begynde til en ny aktivitet. Foto Ludvig Dittmann.
Det kan være svært at komme ind i en forening - særligt hvis man har udfordringer som psykiske- eller fysiske lidelser med i bagagen. Det skal idrætsforeningen "Idræt for livet" nu gøre op med. For idræt er for alle og gør folk mere lige, lyder budskabet.

TØNDER KOMMUNE: - Næsten 11 procent af borgerne i Tønder Kommune lider af en eller anden form psykisk lidelse. Det er rigtig mange, siger Kasper Bang Thorsager Jørgensen, mens han sidder i sofaen i Tønder Sports- og Fritidscenter.

- Det er derfor, at det er vigtigt, at der er fokus på at få dem med ud i foreningerne, fortsætter han.

Kasper Bang Thorsager Jørgensen er idrætskoordinator i kultur og fritidsafdelingen i Tønder Kommune. Det er igennem det arbejde, at han har fået til opgave at hjælpe borgere med psykiske sygdomme som blandt andet desperation, skizofreni, angst eller noget helt tredje ud i foreningslivet.

Annonce

Den nyopstartet idrætsforening "Idræt for livet", som Kasper Bang Thorsager Jørgensen er blevet idrætskoordinator i, har til formål at støtte sårbare borgere, så de lettere kan komme ind i en idrætsforening og dermed ind i et fællesskab.

Forening for alle

Men foreningen er ikke kun tiltænkt folk med psykiske lidelser. Den er for alle, understreger den nye koordinator. Det er nemlig også en forening, der har fokus på folk, der døjer med ensomhed eller folk, der har fysiske problemer.

- Idræt for livet er for alle, der har svært ved at komme ind i en forening. Man kommer ikke til at stå i døren og vise, at man fejler noget, siger Kasper Bang Thorsager Jørgensen.

Idrætsforeningen "Idræt for livet" er en forening for alle, der på den ene eller anden måde har det svært eller udfordringer i livet. Lige nu er der omkring 40 medlemmer, men håbet er at komme op på omkring de 50, inden året er omme, og samtidig lave samarbejder med andre foreningen. Foto Ludvig Dittmann.

Det er også ham, der står til rådighed, hvis man har brug for hjælp til i det hele tage at begynde i foreningen.

- Her i foreningen kan jeg blandt andet ledsage dem, hvis de ønsker at begynde til et af vores aktiviteter. Det kan nogle gange være svært at komme afsted, når der er mange nye mennesker eller et nyt sted. Der kan jeg være med til at skabe en tryghed, inden de kommer ind i foreningen. Det er vigtigt for at motivere dem til at deltage, siger Kasper Bang Thorsager Jørgensen, der både fungerer som træner på de forskellige aktiviteter, men også som kontaktperson og ham, man kan gå til, hvis man har brug en at tale med.

Annonce

Sport gør folk mere lige

Idrætsforeningen har dermed mange forskellige typer medlemmer. Nogle døjer med et dårligt knæ, andre med livsstilssygdomme. Andre igen føler sig ensomme eller har psykiske udfordringer.

Men når der er aktiviteter på programmet, bliver alle mere lige. Og det kommer medlemmerne til gavn, forklarer Kasper Bang Thorsager Jørgensen.

- Når man står på badmintonbanen, handler det mere om, hvordan fjerbolden flyver, end hvordan ham på den anden side af nettet har det i hovedet. Alle har deres udfordringer, men sport gør bare folk mere lige, siger han.

Lige nu er der aktiviteter i Tønderhallerne, Skærbækcentret, Medborgerhuset og i SIND Huset i Tønder. Men planerne er at udvide til også at have aktiviteter i Toftlund.

- Vi vil godt være lidt mere spredt ud, så det er lettere for folk at deltage, siger koordinatoren.

Og så skal der flere aktiviteter på programmet. Lige nu er der blandt andet badminton, paddeltennis, yoga, hold fitness og gåture. Men medlemmerne kan selv komme med idéer til aktiviteter, der kan føres ud i livet.

"Idræt for livet"

Foreningen "Idræt for livet" har fokus på at få sårbare borgere i Tønder Kommune til at være sociale og aktive. Det kan både være borgere, der lider af en psykisk sygdom, er ensomme eller som døjer med overvægt. 

Foreningen har i skrivende stund omkring 40 medlemmer. 

Der er aktiviteter i Tønderhallerne, Skærbækcentret, Medborgerhuset, og i SIND Huset i Tønder, men ønsket er at udvide til Toftlund også.

Projektet er et treårigt projekt med mulighed for forlængelse af de forskellige initiativer.

Ønsker man at blive en del af foreningen kan man ringe eller skrive til idrætskoordinator Kasper Bang Thorsager Jørgensen på telefon 2369 0353 eller sende en mail på kasbtjoe@toender.dk.

Der er et kontingent på 50 kroner om året for at være medlem af foreningen. Derudover skal man have et klippekort med 7 klip til aktiviteter. Det koster også 50 kroner. 

Annonce
Annonce
Ugeavisen Tønder

Optimisme trods træg opstart for Fars Legestue

Annonce
Annonce
Ugeavisen Tønder

Tønder Kommune invitere til borgertræf: Kunne du tænke dig at blive en del af et fællesskab?

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Tønder

Statens Serum Institut holder øje med spildevandet i Skærbæk og Tønder

Ugeavisen Tønder

Puljepenge til friplejehjemmet i Agerskov skal bruges på leg

Ugeavisen Tønder

Tønder by får sit eget lokalråd

Ugeavisen Tønder

Smag på Marsken: Tusindvis af gæster tog for sig af retterne

Ugeavisen Tønder

Vil snuse til noget nyt: Anette sætter Nobel Blomster i Toftlund til salg

Ugeavisen Tønder

Stafetten går videre til næste generation i sportsbutikken

Ugeavisen Tønder

Berømt bysbarn bliver centrum for foredragsrække

Midtsyd

Nyt projekt: Hjælp Toftlund arkiv med billeder af dit hus

Ugeavisen Tønder

Der kommer folk fra hele landet, når kreativiteten bliver sluppet løs i Tønderhallerne

Ugeavisen Tønder

Månedens Hverdagsflink: - Sonja er et fund

Ugeavisen Tønder

Tre måder at spise honning på

Ugeavisen Tønder

Høllevang fejrede 40 års fødselsdag

Ugeavisen Tønder

Der er kommet kulør på Havneby Torv

Ugeavisen Tønder

Klumme: Luk op – kig ud

Ugeavisen Tønder

Midtlandskoret har taget hul på ny sæson

Ugeavisen Tønder

Nyt samarbejde kan hjælpe flere udsatte børn til en aktiv fritid

Ugeavisen Tønder

Tredje halvleg: Vægttab på en sjov måde

Ugeavisen Tønder

Tre kvinder sætter skub i udviklingen af 100 år gammel forening

Ugeavisen Tønder

Alle frivillige inviteres til fest

Ugeavisen Tønder

Millionprojekt i Brede Å indvies

Ugeavisen Tønder

Huskedagen har brug for flere indsamlere

Annonce