Annonce
Ugeavisen Tønder

Ny isenkræmmer åbner i Tønder lørdag

Nicolai Brinck og Jacob Krog, henholdsvis søn og stedsøn af indehaver Joachim Brinck, var i fuld gang med at gøre klar til åbningen, da avisen kiggede forbi torsdag formiddag. Foto: Betina Skjønnemand
Brinck Isenkram åbner dørene i Vestergade 39 på lørdag. Der venter Tønders borgere og gæster isenkram til outlet-priser.
Annonce

Tønder: Når den nye isenkræmmer, Brinck Isenkram, slår dørene op i Vestergade 39 på gågaden i Tønder, så venter der kunderne masser af mærkevarer til outletpriser.

Det er det koncept, som indehaver Joachim Brinck har haft succes med i de nu seks år, der er gået, siden han overtog en isenkrambutik i Hillerød.

- Siden begyndte vi at køre på kræmmermarkeder blandt andet i Jylland, og vi fandt ud af, at jyderne var ret vilde med vores priskoncept, fortæller Joachim Brinck.

Annonce

Fik blod på tanden

De gode tilbagemeldinger fra jyderne betød, at Joachim Brinck sidste år besluttede at åbne to  butikker i Jylland - en i Blåvand og en i Skagen. Butikkerne blev godt modtaget, og endnu en butik kom til i efteråret 2019 i Ebeltoft.

Og stimen fortsatte i 2020, hvor Brinck Isenkram har åbnet yderligere butikker - endda under coronaen.

- Vi åbnede i Løkken, Hirtshals og Blokhus midt under coronaen. Det var selvfølgelig en udfordring at åbne butikker, når alle blev opfordret til at blive hjemme, men vi kom igennem det, konstaterer Joachim Brinck.

Siden fulgte Nykøbing Mors, og nu er turen så kommet til Tønder, hvor butik nummer ni åbner lørdag.

- Der er fart på i øjeblikket. Efter Tønder bliver det Ribe, der åbner næste måned, afslører Joachim Brinck.

Annonce

Familieforetagende

Joachim Brinck har været isenkræmmer i over 30 år, så han har et fintmasket netværk indenfor branchen, hvilket han nævner som en væsentlig grund til, at det kan lade sig gøre at åbne butikker på stribe. Derudover spiller familien også en stor rolle i foretagenet.

- Jeg driver butikkerne sammen med min kæreste Anna, og det er stort set alle i familien, der er med i det, forklarer Joachim Brinck.

Annonce

Ros til Tønder

Det var ikke tilfældigt, at Tønder stod højt på listen, da der skulle findes nye byer at åbne butikker i.

- Der er rigtig mange fra Tønder, der besøger butikken i Blåvand, så det vakte vores interesse for byen. Og så handler jeg rigtig meget med Det Gamle Apotek, og de opfordrede os også til at åbne i Tønder.


Der er selvfølgelig en del tomme butikker i byen, men det er der i alle købstæder. Det er vi ikke skræmt af.

Joachim Brinck, indehaver af Brinck Isenkram


Også Tønders nye citychef har været på banen, og har haft afgørende betydning for, at Joachim Brinck valgte Tønder som næste by på listen.

- Vi skulle vælge mellem Sønderborg, Tønder og Ribe. Og her må jeg bare sige, at I har en handelschef (citychef Stephan Scheelke red.), som er rimelig skarp. Han har været rigtig god, og han trykkede lige på den sidste knap, lyder det videre fra Joachim Brinck.

Annonce

Ikke skræmt af udviklingen

Joachim Brinck glæder sig til at komme i gang i byen, og han er ikke skræmt af, at det er op ad bakke for mange detailhandlende i øjeblikket.

Den nye isenkræmmer slår dørene op på lørdag i Vestergade 39 i Tønder. Foto: Betina Skjønnemand

- Der er selvfølgelig en del tomme butikker i byen, men det er der i alle købstæder. Det er vi ikke skræmt af. Vi tror så meget på vores koncept, så det er ikke noget, der bekymrer os, siger Joachim Brinck.

Butikken vil komme til at rumme de klassiske isenkram-mærker til gode priser. Der er ansat en daglig leder, og derudover vil der være endnu en fuldtidsmedarbejder og nogle deltidsansatte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce