Annonce
Ugeavisen Tønder

Ny restaurant satser på syrisk mad i Tønder

Hassan Chwikh får debut som restaurantejer med Sham Food. Tidligere har han testet ideen af i Esbjergs streetfood-marked. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Sham Food slog dørene op til Tønders første syriske restaurant i fredags.
Annonce

TØNDER: Gågaden i Tønder har fået et nyt spisested, som går i en helt anden retning, end spisesteder gør flest. Hassan Chwikh står nemlig for første gang i spidsen for en restaurant, og med sit nye hjertebarn, Sham Food, vil han slå sig op på retter fra hjemlandet Syrien.

Den syriske restaurant er blevet en realitet, efter han tidligere debuterede med idéen i lille skala på Esbjergs Streetfood-marked. Restauranten i Tønder har til huse i de lokaler, der tidligere husede en undertøjsforretning - og derfor er alt nyt, forklarer han:

- Vi startede for godt to måneder siden, og der er virkelig, virkelig sket meget siden da. Alt er nyt. Jeg endte med at gøre det sådan her, fordi det er bedre at få en klar restaurant, end det er at starte op i noget, der ikke passer til ens behov. Så hellere tage sagen i egen hånd, forklarer han.

Som sagt, så gjort. For Hassan Chwikh begyndte karrieren i restaurationsbranchen hjemme i Syrien, hvor han drev et bageri - og CV'et byder også på en stribe opgaver som hjælper på forskellige restauranter. Men nu, fem år efter Hassan først kom til Danmark, står han med sin egen restaurant.

Annonce

Et udsnit af et stort køkken

Det syriske køkken er meget bredt og varieret. Derfor har Hassan også valgt at åbne Sham Food med en række udvalgte favoritter, men han lover, at der hen ad vejen vil ske lidt udskiftninger på menukortet:

- Det ville være en umuligt lang menu, hvis vi skulle have alt med. Jeg vil gerne gøre det på en måde, hvor vi rammer godt med måske 5-10 retter, og så hen ad vejen tilføjer lidt nyt. Jeg har i hvert fald mange idéer klar, lyder det fra den nye restaurantindehaver, som fredag slog dørene op til sin nye restaurant.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce