Annonce
Ugeavisen Tønder

Ny shelter-satsning kan snurre rundt

Tøndermarsk Initiativet står i spidsen for opførelsen af i alt seks nye shelters her i området. De nye shelters har den særlige egenskab, at man som gæst kan dreje dem 360 grader rundt - og således kan man altid ligge i læ. Her fortæller destinationsudvikler Julie Hermansen fra Tøndermarsk Initiativet nærmere om projektet. Foto: Timo Battefeld
Hvad gør man, hvis en shelterplads i den ofte blæsende tøndermarsk skal være et sted, hvor man altid kan sove i læ? Løsningen er seks nye shelters, som snart står klar. Seks shelters, der alle kan dreje 360 grader rundt.
Annonce

TØNDER KOMMUNE: Mere friluftsliv er én af overskrifterne for Tøndermarsken i disse år, og nu er seks nye shelters ved at skyde frem. Tre par nye shelters tager form, og de får til huse ved Schackenborg Slot, i Ubjergkog og bag diget ved Emmerlev Klev.

Men de i alt seks nye shelterbyggerier er ikke shelters, som shelters er flest. De får alle en ganske særlig egenskab, som skal gøre det lettere og mere tilgængeligt at overnatte ude. Alle de nye shelters står nemlig på en drejefod, og man kan således selv bestemme, hvilken vej shelteren skal vende.

Annonce

Frit valg

Og udover, at der på den måde altid er læ i den blæsende Tøndermarsk, så er der flere gode grunde til, at designet blev netop sådan. Det forklarer destinationsudvikler Julie Hermansen fra Tøndermarsk Initiativet.

- I virkeligheden begyndte hele udviklingen med den borgerinddragelse, som var en del af arbejdet med Marskstien. Her kom ideen på banen, og i samarbejde med en arkitekt fik vi omsat det til virkelighed. Det giver en masse fordele, at de nye shelters kan dreje. Udover at skaffe læ altid, så har du også frit valg, om du vil have en god udsigt til solnedgang eller solopgang, og du kan også få lidt mere privatliv, hvis der også er gæster i den anden shelter på stedet, forklarer hun.

De nye shelters har alle en drejesokkel og kan vendes rundt. Der bliver plads til to voksne og to børn  - eller tre voksne - i hver shelter. Foto: Timo Battefeld


Udover at skaffe læ altid, så har du også frit valg, om du vil have en god udsigt til solnedgang eller solopgang, og du kan også få lidt mere privatliv, hvis der også er gæster i den anden shelter på stedet.

Julie Hermansen, destinationsudvikler i Tøndermarsk Initiativet


De seks nye shelters nærmer sig at være færdige, og det ventes, at de står klar til overnatninger i begyndelsen af 2021. Alle seks shelters kommer til at have et online bookingsystem, som skal forhindre, at man går forgæves. Bookingsystemet er et samarbejde mellem Tøndermarsk Initiativet, Nationalpark Vadehavet, Naturcenter Tønnisgård og Trente Mølle, som driver www.bookenshelter.dk.

Her bliver de tre nye shelterpladser placeret. Grafik: Google Maps
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce