Annonce
Ugeavisen Tønder

Ny tekst skabte storm og pisk

Sigurd Barrett kom i modvind med sin nye sang "Det har været et vildt og voldsomt regnvejr", som er en nyfortolkning af "Det haver så nyeligen regnet".Arkivfoto: Jacob Schultz
Annonce

Sønderjylland: Der er fortsat mange følelser involveret, når snakken i Sønderjylland falder på forholdet mellem Danmark og Tyskland - danskere og tyskere.

Det fik Grænseforeningen og musikeren Sigurd Barrett at føle, da Barrett fik opgaven om at lave en ny tekst til "Det haver så nyeligen regnet" af Grænseforeningen. Sigurd Barrett sang sin nye sang ”Det har været et vildt og voldsomt regnvejr” mandag den 10. februar på DR1, der transmitterede fra afstemningsfesten på Folkehjem i Aabenraa.

Det resulterede i læserbreve og masser af facebook-debat af den nye tekst, og Grænseforeningen og Barrett blev blandt andet beskyldt for at udøve censur.

Debatten fik Grænseforeningen og Barrett til at tage til genmæle. Sigurd Barrett skrev blandt andet i et læserbrev som svar på kritikken:

- Min nye sang ”Det har været et vildt og voldsomt regnvejr” er ikke et forsøg på at bortcensurere eller erstatte den gamle ”Det haver så nyligen regnet,” som jeg selv elsker højt. Den er et forsøg på at genskrive sangen i en nutidig ånd, hvor rummelighed og demokrati er vigtigere end at pege fingre ad andre, lød det blandt andet i læserbrevet.

Der blev også skrevet en pressemeddelelse, som Grænseforeningen og Barrett udsendte blandt andet med følgende ordlyd:

- Den oprindelige tekst er et historisk vidnesbyrd, som vi aldrig må glemme. Min nye tekst er skrevet i stor kærlighed til sønderjyder og til Danmark. Den ønsker at pege fremad i demokratiets tegn, og den ønsker at pege på kulturernes ret til at leve side om side i gensidig forståelse og respekt.

Grænseforeningen har ikke yderligere ønsket at kommentere på sagen her en måned efter præsentationen i tv.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Sommerkoncerterne er på plads

Annonce