Annonce
Ugeavisen Tønder

Ny uddannelse skal skabe flere hænder til børn i Tønder Kommune

En helt ny enkeltfagspakke skal gøre flere klar til at tage pædagoguddannelsen, så der i fremtiden er hænder nok til vores børn. Arkivfoto: Kim Rune
Der skal meget gerne flere ind på pædagoguddannelsen, og det skal et nyt tiltag i Tønder være med til at sikre.
Annonce

TØNDER: Der er traditionelt en del, der søger ind på pædagoguddannelsen, når den videregående uddannelse skal vælges. Trods det faktum er der dog stadig et problem. Der er nemlig langt fra nok, der søger ind i forhold til behovet, og i de kommende år vil også Tønder Kommune blive presset i forhold til hænder til vores børn.

Det gøres der nu noget aktivt ved. Tønder Kommune, UC Syd, Tønder Gymnasium og VUC Syd er nemlig gået sammen i et stærkt samarbejde, der kan være med til at sikre, at flere søger ind på pædagogstudiet.

Det skal ske gennem en ny enkeltfagspakker, der lanceres allerede fra august i år.

Annonce

Bliv klædt på

Den nye enkeltfagspakke er ikke en del af den faste pædagoguddannelse, men den kan alligevel meget vel gå hen og blive en stor faktor. Målet med det hele er nemlig at forberede de studerende til at tage videre på en pædagoguddannelse efterfølgende.

Hele forberedelsen kan med den nye pakke klares på bare et enkelt år, og her er det planen, at mange skal motiveres til at tage skridtet videre mod pædagogstudiet, som kan være vanskeligt at tage.

Den nye HF-pakke har også den fordel, at de studerende gennem hele året kan modtage støtte i form af SU.

Egentlig var det planen, at en ny enkeltfagspakke til pædagogstudiet skulle på banen i 2022. Nu kommer den så allerede i år, og forhåbningerne på forhånd er ganske store.

Selvom muligheden er ny, går Tønder Kommune, UC Syd, Tønder Gymnasium og VUC Syd nemlig efter, at man gerne skal have 20 studerende med, når der lægges fra land i august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce