Annonce
Ugeavisen Tønder

Nye tider: Hjemme- og sygeplejen samles på sygehuset

De seneste seks år har medarbejderne i hjemme- og sygeplejen i distrikt Tønder Øst haft base i bygningen  Kongevej 21 Tønder. Først i det nye år rykker medarbejderne ind i lokaler på Tønder Sygehus, hvor der også er etableret en ny parkeringsplads. Foto: Uwe Iwersen
Først i det nye år får medarbejderne i hjemmeplejen og sygeplejen i distrikt Tønder Øst hjemadressen på Tønder Sygehus. Sygehuskapellet og en lund er blevet ryddet for at gøre plads til bilparken.
Annonce

TØNDER: Frem mod årsskiftet har der i godt tre måneder været hektisk nedrivnings - og entreprenøraktiviteter i området øst for Tønder Sygehus. Her er sygehusets tidligere kapel blevet jævnet med jorden, og omkring 50 store træer er fældet. Det har gjort en af Tønder bys største rågekolonier hjemløse. I området er nu anlagt en parkeringsplads. Den er dog til offentlig brug, men forbeholdt bilparken, der er knyttet til hjemme- og sygeplejen i distrikt Tønder Øst.

Medarbejderne har de seneste mange år haft samlingssted og udgangspunkt for deres arbejde i den såkaldte TDC-bygning på Kongevej 21. Men først i det nye år flyttes de til nye lokaler på Tønder Sygehus som en del af Samdrift Tønder.

Beslutningen om sammenlægning er truffet på et tidligere tidspunkt, men på det sidste kommunalbestyrelsesmøde i 2020 blev der også skabt økonomisk baggrund for flytningen. Det skete ved, at kommunalbestyrelsen frigav godt 292.000 kroner, der er øremærket til at istandsætte lokalerne på Kongevej, som hjemme- og sygeplejen altså nu fraflytter.

Den nye parkeringsplads ved Tønder Sygehus er etableret i det område, hvor sygehusets kapel tidligere har stået. Samtidig med kapellet er også en del høje træer blev fjernet, hvilket har gjort en af Tønders største rågekolonier hjemløse. Foto: Uwe Iwersen

Kongevej 21 har de seneste seks år været samlingssted for plejepersonalet, forklarede borgmester Henrik Frandsen, inden en enig kommunalbestyrelse nikkede ja til bevilligede på 292.045 kroner.  Størsteparten af beløbet er øremærket til istandsættelse af gulve og nye gulvtæpper samt maling af vægge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce