Annonce
Ugeavisen Tønder

Opera i det fri er på vej til Tønder

Den Kongelige Ballet har tidligere optrådt i Tønder Kommune. Nu kan folk se frem til at opleve Opera i det fri med Det Kongelige Teater. Arkivfoto: Hans Christian Gabelgaard

Torsdag valgte kultur- og fritidsudvalget at støtte Opera i det fri med 50.000 kroner, og dermed bliver det store arrangement i Tønder til noget. Teater-formand glæder sig over opbakningen.

Annonce

Tønder: Der er opera på højt niveau på vej til Tønder.

Forleden behandlede kultur- og fritidsudvalget et punkt, hvor Tønder Teater havde søgt om 70.000 kroner i støtte til Det Kongelige Teaters store event Opera i det fri, og politikerne var positivt indstillede.

- Vi synes faktisk, det lyder som en rigtig spændende idé, og hvis vi kan trække det til Tønder Kommune, så er det da en rigtig positiv ting. Så vi fandt 50.000 til det, fortæller René Andersen (V), der er formand for udvalget.

Ifølge formanden var 50.000 kroner - altså 20.000 kroner mindre end det ansøgte - hvad udvalget kunne finde.

- Jeg tror da helt sikkert, at med det engagement de (Tønder Teater red.) lægger for dagen, så skal de nok finde de resterende penge, så det bliver til noget. Det håber jeg da i hvert fald, siger René Andersen.

Jeg har skrevet til det kongelige for 20 minutter siden, at nu har vi fået den nødvendige rygdækning.

Palle Guldbrandsen, formand for Tønder Teater
Annonce

Har skrevet til teater

Tønder Teaters formand, Palle Guldbrandsen, udtrykker glæde over de 50.000 kroner.

- Det er meget tilfredsstillende, og vi havde en rigtig god dialog, fortæller teaterformanden, der har en god nyhed til de kultur-interesserede.

Han slår nemlig fast, at Opera i det fri, som efter planen skal afvikles den 9. august i Skulpturhaven i Tønder, med opbakningen fra kultur- og fritidsudvalget nu er en realitet.

Tønder Teater skal nu skaffe den resterende finansiering til arrangementet, som har et samlet budget på 90.000 kroner. Palle Guldbrandsen har en formodning om, at der er fonde, der er positivt indstillede.

Det er et krav fra Det Kongelige Teater, at der er gratis adgang til Opera i det fri. Mindst 2000 skal kunne få mulighed for at opleve koncerten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce