Annonce
Ugeavisen Tønder

Over 200 børn var på madskole i Højer: - Hvad er en stavblender?

Maja og Mikkel fra Bredebro Skole er nogle af de over 200 elever, der de seneste to uger har været forbi Højergård for at lave kødboller og kærlighedssovs. Foto: Matilde Bøjlund Andersen.
Over de seneste to uger har mere end 200 skoleelver fra hele Tønder Kommune været forbi Højergård, hvor de er blevet klogere på naturen og maden.

HØJER: Dagens menu på Højergård er kødboller med kærlighedssovs, og det har det været de seneste 14 dage. Her har mere end 200 elever været på besøg for først at se Højer Sluse og derefter lave mad på gården.

- Formålet er, at eleverne skal have en god dag. Skolerne har fået nogle penge til at tage på udflugter her i kølvandet af corona, så der kan være fokus på trivsel og sammenhold i klasserne. Det er en god måde for eleverne at være sammen på, siger Ann Møller Gram fra Tønder Kommune, der står for dagen.

Onsdag var det elever fra 4. klasse på Bredebro Skole. De er inddelt i hold på fire med hver deres farve forklæder. Opskriften er fra Fars Køkkenskole, som eleverne får med hjem bagefter.

Annonce

- Det har været dejligt at se, hvor godt eleverne har taget imod det. Vi håber, at de også vil lave retterne derhjemme, siger Ann Møller Gram.

Prøv at duft

- Hvad er en stavblender?

Spørgsmålet kommer fra Julie, der er på det sorte hold. Sammen med veninden Ida Sofie er hun i gang med at lave hummus. Julie har ikke de store erfaringer i et køkken, og det er ikke kun omkring køkkenudstyret, at hun får udvidet sin horisont.

- Vi laver et eller andet underligt. Jeg ved ikke engang, hvad det er, siger hun.


Det har været dejligt at se, hvor godt eleverne har taget imod det. Vi håber, at de også vil lave retterne derhjemme.

Ann Møller Gram.


I den anden ende af køkkenet har Maja og Mikkel med røde forklæder på fået ansvaret for kødbollerne. Der skal basilikum i farsen, som eleverne plukker fra en krydderurt i vindueskarmen.

- Ej, prøv at duft til det. It's dufting so good, siger Mikkel og smider en håndfuld ned i skålen.

Holdet er lidt usikker på, om det nu kan være rigtig, at bladene skal i farsen hele, men der stod ikke noget i opskriften om, at de skulle hakkes, protesterer Mikkel. Da farsens trilles til kødboller, stikker der derfor hele blade af basilikum ud af de runde kugler.

Annonce

Fire ud af 10 stjerner

Højergård er vant til at have børn i køkkenet, for det er her, den store Arla madlejr hvert år afholdes, der dog er udskudt på grund af corona. Det har til gengæld givet plads til eleverne.

Efter de mange anstrengelser i køkkenet samles hvert hold om bordene på gårdspladsen for at bedømme deres egne evner i køkkenet.

- Det bliver bare så lækkert. Jeg er glad for, at vi kan komme lidt ud og væk fra skolen, siger Maja fra det røde hold.

Hos det gule hold, er Julie stadig lidt skeptisk ved hummusen, men de andre ting på tallerkenen glider fint ned.

- Den får fire ud af ti stjerner, men kødbollerne får 10 ud af 10, siger hun.

Mads (tv) og Kaspar (th) var på kødbolleholdet, og her blev opskriften læst grundigt flere gange. Foto: Matilde Bøjlund Andersen.
Annonce
Annonce
Ugeavisen Tønder

Optimisme trods træg opstart for Fars Legestue

Annonce
Annonce
Ugeavisen Tønder

Tønder Kommune invitere til borgertræf: Kunne du tænke dig at blive en del af et fællesskab?

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Tønder

Statens Serum Institut holder øje med spildevandet i Skærbæk og Tønder

Ugeavisen Tønder

Puljepenge til friplejehjemmet i Agerskov skal bruges på leg

Ugeavisen Tønder

Tønder by får sit eget lokalråd

Ugeavisen Tønder

Stafetten går videre til næste generation i sportsbutikken

Ugeavisen Tønder

Vil snuse til noget nyt: Anette sætter Nobel Blomster i Toftlund til salg

Ugeavisen Tønder

Der kommer folk fra hele landet, når kreativiteten bliver sluppet løs i Tønderhallerne

Ugeavisen Tønder

Berømt bysbarn bliver centrum for foredragsrække

Midtsyd

Nyt projekt: Hjælp Toftlund arkiv med billeder af dit hus

Ugeavisen Tønder

Månedens Hverdagsflink: - Sonja er et fund

Ugeavisen Tønder

Høllevang fejrede 40 års fødselsdag

Ugeavisen Tønder

Tre måder at spise honning på

Ugeavisen Tønder

Klumme: Luk op – kig ud

Ugeavisen Tønder

Der er kommet kulør på Havneby Torv

Ugeavisen Tønder

Nyt samarbejde kan hjælpe flere udsatte børn til en aktiv fritid

Ugeavisen Tønder

Midtlandskoret har taget hul på ny sæson

Ugeavisen Tønder

Tre kvinder sætter skub i udviklingen af 100 år gammel forening

Ugeavisen Tønder

Tredje halvleg: Vægttab på en sjov måde

Ugeavisen Tønder

Huskedagen har brug for flere indsamlere

Ugeavisen Tønder

Alle frivillige inviteres til fest

Ugeavisen Tønder

Millionprojekt i Brede Å indvies

Ugeavisen Tønder

Klumme: Strøm

Annonce