Annonce
Ugeavisen Tønder

På med huen: Flaget gik til tops for at fejre en ualmindelig årgang

Det er ikke helt let at håndtere det store flag. HF-student Maja Bangsgaard Schmidt får her instruktioner. Foto: André Thorup
De første studenter sprang mandag ud på Tønder Gymnasium. Mange traditioner er blevet brudt på grund af corona, men skolens to første studenter fik lov at hejse flaget på helt normal vis.
Annonce

Tønder: Der er ikke meget, der har været normalt for de studenter, der i disse dage sætter huen på hovedet efter at have fuldført deres ungdomsuddannelse.

Mandag formiddag var der dog et strejf af "almindelighed" at finde i gården på Tønder Gymnasium. Den første STX-student og den første HF-student fra skolen kunne nemlig - som traditionen byder - hejse flaget i skolegården.

- Selvom dagen jo er helt speciel, fordi vi fejrer, at studenterne får huen på, er det faktisk den dag, der forløber mest "som vi plejer" siden midten af marts, lyder det fra rektor for Tønder Gymnasium, Anna Amby Frejbæk.

Annonce

En særlig årgang

De studenter, der får huen på i år, er helt særlige. Dels blev de ramt af, at coronavirussen har ændret hverdagen markant siden midten af marts, men årgangen er også den første, der bliver færdig under den nye gymnasiereform.

HF-student Maja Bangsgaard Schmidt og STX-student Freja Bastian Skriver fik tjansen med at hejse flaget. Foto: André Thorup

- De har været særlige fra dag ét, konstaterer Anna Amby Frejbæk.

Og årgangen har også en helt særlig betydning for hende personligt.

- Det er den første årgang, som jeg har fulgt som rektor helt fra begyndelsen. Så der kommer aldrig en årgang helt som dem, siger hun med et smil.

Annonce

Med oprejst pande

Anna Amby Frejbæk er også imponeret over, at studenterne har taget hele situationen i stiv arm.

- De har oplevet, at meget er blevet ændret, og noget af det sjove er blevet taget fra dem. Men de har taget hele det her covid19 så flot. Det har de også klaret til 12, siger Anna Amby Frejbæk.

Hejsningen af det store flag er en fast tradition. Og den blev der ikke lavet om på i år. Efter flaget var hejst blev der kvitteret med klapsalver fra de fremmødte i skolegården. Foto: André Thorup

Hun understreger, at det har været en meget engageret årgang, der blandt andet har bidraget positivt i skolens elevråd og som også har været med at udarbejde skolens strategi.

Annonce

Tilfredse studenter

Det var 20-årige STX-student Freja Bastian Skriver og 18-årige HF-student Maja Bangsgaard Schmidt, der fik æren af at hejse skolens store flag.

De var naturligvis begge glade for at kunne sætte huen på og tage hul på fejringerne og festerne.

- Det er simpelthen så dejligt at være færdig. Jeg var så spændt, og jeg løb ned af trapperne og ud i gården, da jeg var færdig, fortæller Freja Bastian Skriver. Hun afsluttede eksamen med et forsvar af sit studieretningsprojekt om den russiske revolution.

- Jeg fik den karakter, som jeg forventede. Så alt er godt, konstaterer hun.

Også HF-student Maja Bangsgaard Schmidt er godt tilfreds med sin eksamen, og hun glæder sig nu til at fejre det. Hvad fremtiden byder, har hun også godt styr på. I hvert fald det første år.

- Jeg skal være ung pige i huset hos en familie i Bevtoft. Hvad der skal ske på længere sigt, det ved jeg ikke rigtigt endnu, lyder det fra den nyudklækkede student.

Mange var mødt frem i skolegården for at fejre de nye studenter. Foto: André Thorup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Sommerkoncerterne er på plads

Annonce