Annonce
Ugeavisen Tønder

Pølsemagerens bedste bud på en gourmet hotdog

Højer Pølser laver ikke kun grillpølser. Der produceres også spegepølser. Her ses en økologisk spegepølse. Foto: André Thorup

Nu har varmen endelig ramt Danmark, og det betyder grillsæson. Derfor kommer direktøren for Højer Pølser, Jan Müller, her med sin bedste opskrift på en gourmet hotdog.

- Det er egentlig kun fantasien, der sætter grænsen for, hvordan man vil eksperimentere. Til en gourmet hotdog vil jeg dog anbefale, at man selv sylter rødløg og agurker, ligesom man med fordel selv kan prøve at lave en grov remoulade. Det giver altså bare noget ekstra til det hele, siger han.

Det skal du bruge:

Annonce

Syltede rødløg

Syltede agurker

Ristede løg

Ketchup

Grov remoulade

Blødt brød

Pølse - ringrider eller frankfurter med ramsløg.

Fremgangsmåde

Start med at sylte rødløg og agurker. Først skal lagen sættes over. I en gryde kommes lagereddike, sukker, salt og lidt peber. Dernæst skæres agurker og rødløg i tynde skiver.

De koges i 5 minutter og sættes derefter på glas i alt mellem et par timer til over natten.

Det er dog ikke forbudt at købe de to ting på glas.

Den grove remoulade kan blive hjemmelavet ved at grovhakke nogle cornichoner fint, og blande dem i en skål med remoulade, sennep og karse.

Til sidst ristes pølsen enten på grill eller en stegepande.

Så er der blot tilbage at anrette med de toppings, som du selv har lavet.

- Ved at man laver det hele selv, så får man en god oplevelse med madlavning. Det giver bare noget ekstra, når man selv har investeret noget tid i det, siger Jan Müller.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce