Annonce
Ugeavisen Tønder

Pia gentager den lange tur til Paris

I sommers kunne en stolt Pia Kristensen hæve sin cykel i triumf, efter at hun sammen med holdkammeraterne på Tour de Taxa havde taget turen til Paris på cykel.Privatfoto
50-årige Pia Kristensen fra Tønder fik et skub i den rigtige retning, da hun sidste sommer cyklede til Paris. Nu har hun planer om at tage turen igen.
Annonce

Tønder: Sidste sommer cyklede Pia Kristensen fra Tønder til Paris med initiativet Tour de Taxa, der cykler for at indsamle penge til Julemærkehjemmene. Nu har hun besluttet at gøre det hele én gang til.

- Jeg traf den beslutning, da jeg stadig var 'høj' på oplevelsen sidste år. Det var en så fantastisk oplevelse, og man fik et så godt forhold til de andre på holdet. Det var faktisk sådan, at det var meget svært at skulle skilles bagefter. Jeg tænker, det er lidt ligesom, når man skal sige farvel efter et år på efterskole, forklarer Pia Kristensen.

Hun er dog ikke blind for, at det kommer til at kræve en stor indsats igen at nå til Paris. Men nu ved hun, hvad hun går ind til.

- Jeg er heldigvis fortsat med at træne. Ellers havde jeg ikke kunnet overskue at skulle gøre det igen. Jeg er jo gået hen og blevet bidt af det. Så jeg har også fået ny og endnu bedre cykel. Så det er en toplækker model nu, fortæller Pia Kristensen..

Hun er stadig ret stolt af, at det lykkes for hende at komme helt til Paris.

- For et år siden havde jeg aldrig siddet på en racercykel. Nu har jeg cyklet flere tusinde kilometer på en og endda cyklet til Paris. Jeg har flyttet en kæmpe grænse for, hvad jeg troede, jeg ikke kunne – og så alligevel godt kunne lykkes med. Det har været et vendepunkt i mit liv, siger Pia Kristensen.

- Det er vigtigt for mig, at jeg kan gøre noget godt for børnene. At man så også får et rigtig godt kammeratskab oveni, er jo bare en bonus.

Pia Kristensen, deltager i Tour de Taxa for anden gang.

Annonce

Revanche

Den vigtigste årsag til, at hun igen vælger at sætte sig i sadlen og sætte kurs mod byernes by, er det gode formål, som Tour de Taxa kører for.

- Det er vigtigt for mig, at jeg kan gøre noget godt for børnene. At man så også får et rigtig godt kammeratskab oveni, er jo bare en bonus, konstaterer hun.

Hun har også et andet konkret mål med tur nummer to.

- Jeg kom ikke over Mur de Huy (en meget stejl bakke i Belgien red.). Det værste er, at det ikke var fordi, jeg ikke havde kræfter til det. Der var bare nogen foran mig, som stod af cyklen, og så gik jeg lidt i panik, og stod også af. Det kommer ikke til at ske denne gang, lyder det fra Pia Kristensen.

Pia Kristensen holder i øjeblikket formen vedlige som spinningsinstruktør, men til februar begynder træningen med holdkammeraterne på Tour de Taxa.

Annonce

Nyt job

Siden deltagelsen i turen til Paris, har Pia Kristensen skiftet job. Hun er nu socialrådgiver i Børnehus Syd i Aabenraa.

- Tour de Taxa har givet mig et langt større fysisk overskud og tro på mig selv. Det er al den opbakning og det, at der virkelig er nogen, der tror på en, der har gjort en kæmpe forskel for mig. Og det gav mig modet til at skifte job efter så mange år. Jeg har også fået troen tilbage på min egen krop, konstaterer hun, og afslører, at der er været en del cykelnørderi på ønskelisten i år.

- Jeg har ønsket mig lidt cykeltøj og den slags. Men mit største ønske er et cykelstativ, så jeg kan få cyklen op i højde, når den skal rengøres og smøres. Men det skal man nok være lidt cykelnørd for at kunne sætte sig ind i, lyder det fra Pia Kristensen med smil i stemmen.

Tour de Taxa

Tour de Taxa har hold over hele landet. Alle hold fra hele landet mødes et stykke uden for Paris og kører i samlet flok ind på brede parisiske boulevarder, hvor familie og venter.

Tour de Taxa-deltagerne cykler for at samle penge ind til børnene på Julemærkehjemmene. Sidste år blev der indsamlet 888.547 kroner til fonden.

Det er blevet til en del tid på landevejenen for Pia Kristensen. Hun er blevet bidt af cykelsporten, og har nu meldt sig til endnu en tur til Paris.Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Pia Kristenen har fået en helt ny cykel til den kommende tur til Paris. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Pia Kristensen fra Tønder cykler til Paris til støtte for Julemærkehjemmene.Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Pia Kristensen fra Tønder cykler til Paris til støtte for Julemærkehjemmene.Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce