Annonce
Ugeavisen Tønder

Prøv kræfter med Qigong

Fra sidst i janaur tilbyder Aktiv Fritid gratis Qigong-træning ved Medborgerhuset i Tønder.Arkivfoto
Aktiv Fritid arrangerer nu Qigong, hvor alle kan prøve idrætten uden at skulle have penge op af lommen.
Annonce

Tønder: Foreningen Aktiv Fritid åbner nu op for, at man kan prøve kræfter med den særlige motionsidræt, der kaldes Qigong. Qigong var oprindeligt en kampsport med hovedvægt på selvforsvar, men den bruges i dag typisk til at give psykisk og fysisk velvære. Man træner evnen til at mestre energi eller ”Qi”, som er det kinesiske ord for energi.

Træningen består af stående øvelser med langsomme, glidende bevægelser og dybe åndedræt, der øger ilttilførslen. Bevægelserne i Qigong giver bedre balance og koordination, der især hos ældre kan mindske risiko for fald og øge kroppens styrke.

Aktiv Fritid har bedt Hanne Thomsen fra det lokale Balancestep om at instruere, og det kommer til at foregå 16 fredage i Medborgerhuset i Tønder.

Første gang er fredag den 31. januar klokken 10, hvor man kan møde op i den lille sal i Medborgerhuset. Når vejret bliver bedre, er det planen, at træningen kan foregå i parken ved Medborgerhuset, da frisk luft og natur angiveligt skulle skærpe sanserne og give en bedre oplevelse med idrætten.

Annonce

Gratis deltagelse

Aktiv Fritid har søgt midler fra kommunens pulje, der er afsat til nye tiltag på idrætsfronten under projektet Bevæg dig for livet. Det betyder, at deltagelsen i Qigong er ganske gratis for alle, der måtte have lyst til at kræfter med Qigong.

Bliver Aktiv Fritids initiativ med Qigong godt modtaget, satser foreningen på at gøre det til en fast del af tilbuddet i foreningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce