Annonce
Ugeavisen Tønder

Ruth har rullet sin sidste dug

Ruth Arentoft var i over 10 år dagplejer i Hostrup. I dag står rullemaskinen i det rum, børnene havde legerum i gamle dage. Men nu er det så også slut med at rulle sengetøj og duge. Foto: Martin Franciere
Forleden var sidste åbningsdag for Rullestuen i Hostrup. 79-årige Ruth Arentoft har mod sin vilje måttet lukke forretningen på grund af slidgigt.
Annonce

HOSTRUP: Ruth Arentoft drejede for sidste gang fredag for nøglen til butikken Rullestuen i Hostrup. Dermed var det afslutningen på en æra i Tønder Kommune, for Rullestuen var et helt specielt sted med en helt speciel og gammel rullemaskine.

- Den er tudsegammel, konstaterer den 79-årige rullekone, der stammer fra Bjerre i Midtjylland. I 1967 flyttede hun med manden Knud til først Jejsing og året efter til Hostrup. I 1971 etablerede parret Hostrup El, men en måned før parret kunne fejre 30-års jubilæum i 2001 med virksomheden, døde Knud af kræft.

I de første år i Hostrup var Ruth Arentoft hjemmegående husmor, der tog sig af de to drenge og svarede telefonen, da Knud i 1971 etablerede elektrikervirksomheden i hjemmet. Siden havde hun en overgang dagplejebørn, og i slutningen af 80'erne startede hun Rullestuen i Hostrup.

Ruth Arentoft må nu indse, at slidgigt i hele kroppen er en for stor udfordring, og derfor besluttede hun efter mere end 30 års virke at lukke butikken i fredags.

Rullestuen i Hostrup er lukket og slukket efter over 30 års virke. 79-årige Ruth Arentofts krop er for plaget af slidgigt til at hun kunne fortsætte. Foto: Martin Franciere
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce