Annonce
Ugeavisen Tønder

Så kan du igen komme af med skraldet

Borgerne i Tønder kan nu glæde sig over, at den nye genbrugsplads i byen står færdig og klar til brug. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Fredag blev Tønders nye genbrugsplads officielt indviet. Den moderne genbrugsplads var rosinen i pølseenden, der gør, at alle kommunens fem genbrugspladser nu er tidssvarende.

Annonce

Tønder: Det var en stolt formand for Tønder Forsynings bestyrelse, Preben Linnet, der fredag formiddag kunne holde tale ved den officielle indvielse af Tønder bys nye genbrugsplads på Skovænget.

- Vi har fået en rigtig attraktiv plads, konstaterede Preben Linnet.

Han fortalte ligeledes til de fremmødte, at det faktisk ikke var brugerne af genbrugspladsen, der havde efterspurgt en ny plads.

- Det er faktisk ikke brugerne, der har efterspurgt en ny genbrugsplads. De var godt tilfreds med den gamle. Så man kan med rette spørge, hvorfor vi har brugt 22,5 millioner kroner på en ny, spurgte Preben Linnet retorisk. Han havde dog selv svaret parat:

- Den gamle plads var nedslidt, der var for lidt plads, og den var ikke tidssvarende. Den levede ikke op til de mange nye krav, der findes på området i dag, konstaterede Preben Linnet.

Grenpladsen har fået egen indkørsel, og er tilmed blevet døgnåben. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce

Moderne plads

Tønders nye genbrugsplads er 20.000 kvadratmeter stor, og er dermed en del større end den gamle. Det betyder mere plads til brugerne, og den plads er der god brug for.

- Genbrugspladsen i Tønder har omkring 90.000 besøgende om året, så der er behov for god plads, lød det videre fra Preben Linnet.

Den nye plads imødekommer alle de krav, der stilles på området i dag, og der er også en del ting, der er blevet både lettere og mere sikkert på den nye plads.

Grenpladsen har fået sin egen indkørsel, så man ikke behøver ind på selve genbrugspladsen, hvis man kun har haveaffald. Og grenpladsen er desuden døgnåben.

Derudover er den nye plads også blevet sikrere at færdes på. Det skyldes, at pladsens lastbiler nu ikke skal køre på de samme områder som brugernes biler. Og endelig byder den nye plads også på opdaterede forhold for både medarbejdere og gæster samt nye og bedre mødefaciliteter.

På fredag mellem kl. 13 og 18 indbydes alle til at tage en tur på den nye genbrugsplads. Her inviterer Tønder Forsyning til åbent hus for alle interesserede.

Formand for Tønder Forsynings bestyrelse, Preben Linnet, fik lov at prøve porten til den nye genbrugsplads i Tønder. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce