Annonce
Ugeavisen Tønder

Så ringer det ind for de store: Elever skal tilbage i skole fra på mandag

Fra på mandag skal de store elever tilbage i folkeskolen. Men det bliver ikke helt som før.Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Eleverne fra 6. - 10. klasse skal tilbage i skolen fra på mandag. Tønder Kommunens skoler har meldt sig klar, men buskørslen skaber udfordringer.
Annonce

Tønder Kommune: Fra på mandag ringer skoleklokken igen ind for folkeskolens ældste elever. Efter to måneder med hjemmeundervisning og digitalt samvær kan eleverne nu glæde sig til at se deres klassekammerater og skolelærere igen fra på mandag.

På et ekstraordinært møde onsdag aften godkendte kommunalbestyrelsen i Tønder Kommune den plan, som børn- og skoleudvalget har behandlet og indstillet til godkendelse.

- Vores udgangspunkt er, at de ældste elever i størst muligt omfang skal være fysisk tilbage i skolen fra på mandag. Og skolerne har meldt tilbage at med de nye afstandskrav, vil alle kunne være på skolerne. Uden der bliver behov for at tage eksterne lokaler i brug, lød det fra udvalgsformand i børn- og skoleudvalget, Kim Printz Ringbæk(S) på kommunalbestyrelsesmødet.

Vi kan ikke løbe an på, at der plads nok i busserne, og derfor giver det grobund for nogle ændrede ringetider for de store elever.

Kim Printz Ringbæk (S), formand børn- og skoleudvalget

Annonce

Busser skaber udfordringer

Meldingen fra Tønder Kommunes skoler er altså, at de største elever kan starte i skole fra på mandag. Men der bliver alligevel lidt ændringer at vænne sig til for nogle af de store elever. For selvom der er plads nok på skolerne, så er der ikke plads i busserne.

- Når det fortsat kun er hvert andet sæde, der må benyttes i busserne, så giver det nogle udfordringer. Vi kan ikke løbe an på, at der plads nok i busserne, og derfor giver det grobund for nogle ændrede ringetider for de store elever, forklarede Kim Printz Ringbæk.

Annonce

Forskudt skoletid

Børn- og skoleudvalget har været i dialog med Sydbus, og har fundet frem til en lidt alternativ model, så der både bliver plads i busserne og på skolerne. Den nye skoledag bliver lidt forskudt i forhold til, hvad eleverne har været vant - i hvert fald for nogle af årgangene.

6. klasserne møder på samme tidspunkt, som 0. - 5. klasserne allerede gør, nemlig hver dag mellem klokken 8 og klokken 14. For elever i 10. klasse bliver skoledagen frem til sommerferien fra klokken 8 til cirka 13.15 hver dag. En skoledag, der ligner den, de var vant til før coronakrisen indtraf.

Eleverne i 7. - 9. klasse skal dog vænne sig til nye tider.

I næste uge, fra mandag til og med onsdag, skal de i skole mellem 12 og 15. Fra uge 22, altså mandag den 25. april, bliver skoledagen for denne gruppe elever fra 9.30 til klokken 15. På den måde er der plads til alle - både i klasseværelserne og i busserne.

Dette forslag kunne en enig kommunalbestyrelsen nikke godkendende til onsdag aften.

Sådan bliver ringetiderne

Der er lagt op til følgende ringetider for folkeskolens elever frem til sommerferien:

0. - 6. klasse: Fra mandag den 18. maj frem til sommerferien fra klokken 8 til 14.

7.-9. klasse: Uge 21 fra klokken 12 til 15. Fra uge 22 og frem til sommerferien fra klokken 9.30 til 15.

10. klasse: Fra mandag den 18. maj frem til sommerferien fra klokken 8 til 13.15.

Annonce

Fortsat muligheder

Der er lagt op til, at der er plads til individuelle løsninger på de enkelte skoler, ligesom der også er grønt lys for, at fjernundervisning fortsat kan benyttes.

- Skolerne må gerne bruge fjernundervisning som et supplement. Vi har fået tilbagemeldinger på, at mange har været glade for muligheden, så det bliver op til den enkelte skole at beslutte, sagde Kim Printz Ringbæk.

Det blev ligeledes besluttet, at alle klubtilbud åbner fuldt ud fra mandag den 18. maj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce