Annonce
Ugeavisen Tønder

Sådan får du dine feriepenge

Danskerne skal selv søge om feriepenge til efteråret. Arkivfoto: Michael Bager
Udbetalingen af feriepenge skal være frivillig, og der arbejdes på en ny digital løsning, hvor man kan ansøge om pengene.
Annonce

Penge: Senest til oktober skal vi have mulighed for at få fat i tre uger af vores indfrosne feriepenge. Det blev besluttet politisk tidligere på året, men udbetalingen af dem har udviklet sig til noget af et politisk slagsmål.

Flere partier ville gerne have mere end de tre uger udbetalt til danskerne, og da det så lå fast, at der blev tale om tre uger, opstod der ny splid.

Regeringen vil nemlig gerne have, at vi selv skal ind og søge om at få pengene udbetalt, men det har flere partier været imod. Hvis danskerne selv skal søge, vil der nemlig være en del, som ikke gør det, og så går idéen af formålet med at sætte gang i forbruget.

Nu melder Beskæftigelsesministeriet så, at vi selv kommer til aktivt at skulle søge om de indfrosne feriepenge.

- Udbetalingen er frivillig, så man kan vælge at lade pengene stå, hvis man ikke ønsker dem udbetalt nu. Af samme årsag skal lønmodtageren selv vælge få dem udbetalt, sådan som det også var tilfældet med udbetalingen af SP-opsparingen i 2009, skriver Beskæftigelsesministeriet på sin hjemmeside.

Her oplyses det også, at behandlingen af lovforslaget om retten til feriepenge nu er sendt i høring.

Annonce

Ny løsning

Når vi plejer at søge om feriepenge, sker det igennem Borger.dk, hvor man kan få et overblik over, hvad der er optjent. Sådan kommer det dog ikke til at blive omkring de indfrosne feriepenge.

Beskæftigelsesministeriet løfter nemlig sløret for, at man arbejder på en ny platform til formålet.

- Der udvikles i den forbindelse en digital løsning, hvormed man kan vælge at modtage pengene, skriver ministeriet.

Annonce

Mange penge

Det er meningen, at udbetalingen af feriepenge skal være med til at sætte gang i vores forbrug, så vi kan støtte nogle af de aktører, som lider på baggrund af forårets krise.

Noget som kræver en del midler, og det er da heller ikke småpenge, der er sat af omkring feriepengene.

Udbetalingen af de tre uger til danskerne udgør samlet 59 milliarder kroner, og når skatten er trukket fra, svarer det til 39 milliarder kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce