Annonce
Ugeavisen Tønder

Schackenborg: 7500 kom til jul på slottet

Prinsesse Marie åbnede julen på Schackenborg Slot. Her ses hun sammen med administrerende direktør, Trine Jakobsen. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Den store satsning på juleåbent på Schackenborg Slot blev taget godt imod af omkring 7500 gæster.
Annonce

Møgeltønder: Fem weekender i november og december stod i julens tegn på Schackenborg Slot. Her blev der inviteret indenfor portene til en stor juleudstilling.

Udstillingen omfattede både Danmarks Radios store julekalenderudstilling, der for første gang blev vist i Sønderjylland, og en juleudstilling med ting fra Rosendahl Design Group, så man kunne opleve slottet pyntet op med blandt andet Kähler, Lyngby og Bjørn Wiinblad.

Juleudstillingen på Schackenborg Slot blev åbnet af prinsesse Marie i november, og i løbet af de fem åbnings-weekender nåede omkring 7500 gæster at lægge vejen forbi, og det glæder administrerende direktør, Trine Jakobsen.

- Jeg er glad og tilfreds. Vi har haft mange besøgende, og - ligeså vigtigt - også mange glade besøgende. Jeg havde et magisk tal i hovedet, der hed 8000. Men selvom vi ikke helt nåede det, så synes jeg stadig, at årets jul på slottet er noget, vi kan være stolte af og bygge videre på til næste år, lyder den umiddelbare kommentar.

Trine Jakobsen er glad for, at tingene forløb så godt, som de gjorde.

- Det var den første, store event, som slottet har dannet ramme om, siden jeg blev ansat i august. Derfor var jeg naturligvis spændt på, hvordan det hele ville spænde af, og hvordan slottet ville fungere som kulisse. Vi er blevet klogere på en masse ting, og jeg må sige, at jeg er fuld af beundring over de mange frivillige og medarbejdere, der har løftet i flok, så vi kom så godt i mål. Det er jeg meget taknemlig for, lyder det videre fra Trine Jakobsen.

Prinsesse Marie fik lov at se nærmere på udstillingen. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce

Enkelte hår i suppen

Der er dog også enkelte ting, som ikke fungerede så godt, som Trine Jakobsen havde håbet.

- Dele af udstillingen var i Slotfeltladen, og vi havde en forestilling om, at vi kunne sende de besøgende til fods fra slottet til Slotfeltladen. Men med alt det regn, vi fik, blev det en sjappet affære. Så vi måtte sadle om undervejs og opfordre folk til at tage bilen. Det var ærgerligt, men det er selvfølgelig noget, som vi ikke rigtigt kunne tage højde for inden, fortæller Trine Jakobsen.

En anden udfordring var, at der til tider var trængsel enkelte steder på slottet.

- Det er på sin vis en positiv udfordring, men det er noget, vi gerne vil blive bedre til at tage højde for ved kommende arrangementer. Det er vigtigt for os, at alle vores gæster får den bedste oplevelse, fortsætter Trine Jakobsen.

Annonce

To større tiltag årligt

Det er planen, at Schackenborg Slot fremadrettet vil satse på to store tiltag årligt, som bruges som pejlemærker i årets gang af alle mulige events og arrangementer.

- Det ene vil naturligt være jul på slottet. Og i år er det andet helt store arrangement, når vi får besøg af Verdensballetten på genforeningsdagen. Men vi vil gennem hele året sørge for, at slottet bliver mere tilgængeligt for folk. Det er en af mine fornemste opgaver, og det arbejder vi målrettet videre på i det nye år, siger Trine Jakobsen.

Julekalenderudstillingen vakte juleminder for både store og små. Her er det kostumer fra Nissebanden. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Sommerkoncerterne er på plads

Annonce