Annonce
Ugeavisen Tønder

Schanne har skaffet quiz-præmier for 5000 kroner

Schanne Skaarup blev formand for elevrådet ved lidt af et tilfælde. Hun har dog været fint tilfreds med titlen siden. Foto: Mathies Dalsgaard
På FGU i Tønder har Schanne Skaarup, i selskab med resten af elevrådet, skaffet præmier for 5000 kroner til et online quiz-arrangement.

Tønder: Den manglende fysiske tilstedeværelse i klasselokalerne har været lidt træls for Schanne Skaarup, der til daglig går på FGU i Tønder, som står for Forberedende Grunduddannelse.

- Det har været lidt op ad bakke. Det har været fint nok, men hold fast jeg savner at komme tilbage. Der har lidt manglet noget at stå op til. Jeg savner at tænke, at nu skal jeg med toget og i skole, siger hun.

Som formand for skolens elevråd har hun været en af tovholderne bag et viralt quiz-spil, som foregår via hjemmesiden Kahoot. Blandt andet har hun ansøgt om en støttepulje. Her har organisationen Modstrøm doneret 5000 kroner til præmier. Pengene er blevet delt i to, så de to klasser, der vinder, kan få stablet en fælles madaften på benene.

Schanne Skaarup har været en af tovholderne bag en Kahoot-quiz, hvor der er præmier for 5000 kroner. Foto: Mathies Dalsgaard

- Det er vigtigt med et arrangement som det her, fordi vi har været hver for sig så længe. Med det her arrangement kan vi være der for hinanden. Selvom vi ikke er sammen, kan vi stadig skrive og snakke gennem skærmen, siger Schanne Skaarup.

Annonce

Vigtigt med gevinst

Det har været vigtigt for hende, at der er en præmie for vinde quizzen.

- Vi vil gerne skabe en hype omkring arrangementet på skolen, og der er det vigtigt, at der har været chance for at vinde noget. Ellers var der nok ikke så mange, der var interesserede. Det gør det hele lidt mere spændende, at man kan vinde noget, siger hun.

Det overordnede emne for FGU har været FN's verdensmål. Hver klasse på FGU har haft underemner. I Schanne Skaarups klasse har de haft om fattigdom i Afrika.


Det er vigtigt med et arrangement som det her, fordi vi har været hver for sig så længe. Med det her arrangement kan vi være der for hinanden. Selvom vi ikke er sammen kan vi stadig skrive og snakke gennem skærmen

Schanne Skaarup, elevrådsformand FGU


- Vi har lavet en Kahoot-quiz om fattigdom i Afrika. De andre laver en Kahoot om de emner, som de har haft om under FN's verdensmål. Derfor lærer vi noget om de andres emner, og de lærer noget af vores. Det vinder alle på, siger hun.

Annonce

Afløser julebingo

Idéen til arrangementet opstod, da skolens forstander og elevrådet i fællesskab havde tænkt, at det kunne være sjovt med julebingo. Derfor skrev de en ansøgning til organisationen Modstrøm. Svaret kom dog først i januar, og det er derfor, at det oprindelige julebingo er blevet erstattet med en Kahoot-quiz.

Schanne Skaarup blev formand for elevrådet ved lidt af et tilfælde. Hun har dog været fint tilfreds med titlen siden. Foto: Mathies Dalsgaard

- Det har taget omkring halvanden måneds tid at få det hele op at køre. Der skulle både ringes og sendes mails frem og tilbage, siger Schanne Skaarup.

Annonce

Formand ved et tilfælde

Hun blev formand for elevrådet ved et tilfælde. Hendes klasse fik besked på, at de skulle finde en repræsentant til elevrådet. Der kiggede alle på Schanne Skaarup. I første omgang var det titlen som næstformand, men personen, som var formand, havde ikke lyst til at fortsætte på posten. Derfor fik Schanne Skaarup tildelt formandsposten.

- Det var jeg ikke forberedt på. Det var lidt kaotisk, men det har fungeret ganske fint siden, siger hun.

Man kan højst gå i to år på FGU. Det har hun gjort til sommer. Dermed skal hun til at vælge, hvilken ungdomsuddannelse, som hun skal starte på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce