Annonce
Ugeavisen Tønder

SFO og skole smelter sammen i Tønder

De kombinerede klasse- og SFO-lokaler er møbleret i samarbejde med rådgivningsfirmaet Ultima K. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce

Tønder: Tønder Grundskole står midt i en renovering til otte millioner kroner - man er nået til fase to ud af tre. Indtil videre er afdelingen med 0. klasserne, som om eftermiddagen rummer SFO'en, gjort næsten færdig - her mangler kun møbler til den store aula.

- Jeg synes, det er blevet nogle skønne lokaler. Jeg er vildt betaget af de læringsmiljøer, der er, fortæller SFO-leder Karen Mikkelsen, da hun viser rundt i de renoverede lokaler sammen med filialleder, Karen Priisholm og vicefilialleder Kim Johannsen.

- Børnenes fantasi får lov at blomstre i vildt flor, siger hun.

De tre 0. klasser er indrettet, så de kan bruges til forskellige ting, når der er SFO om eftermiddagen. 0. A er spillerum og café med køkken, 0. B er kreativt værksted og lokalet med computerspil og Playstation, mens 0. C byder på spil og lektiecafé.

- Det er en sammensmeltning mellem skole og SFO, fortæller Kim Johannsen om lokalefællesskabet.

I afdelingen for SFO og 0. klasserne er toiletterne også nyrenoverede. For SFO-leder Karen Mikkelsen var det vigtigt, at de blev brugervenlige.

- De er blevet lyse, venlige og pæne, fortæller hun.

Lyset er der gjort en del ud af i afdelingen - de nye lamper følger og efterligner dagslyset. Der er også kommet støjdæmpende gummigulve.

Mens fase et mangler nye møbler til aulaen, er fase to i fuld gang. Her renoveres billedkunst og klasselokaler. Fase tre, hvor skolekøkken, faglokaler og klasselokaler renoveres, venter i horisonten.

Et nyt stort skur rummer både udekøkken, værksted og mulighed for opbevaring af forskellige ting. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce