Annonce
Ugeavisen Tønder

Sådan forløber skoledagen: Tørre hænder kan ikke spolere glæden ved at være tilbage

Distriksskoleleder, Tanja Linnet, har haft en hektisk tid, siden børnene kom tilbage på skolen efter nedlukningen.Foto: Betina Skjønnemand
En hel del nye regler og rutiner er blevet hverdag på skolerne. På Løgumkloster Distriktsskole fungerer den nye hverdag, og børnenes glæde ved skolegangen er slående, fortæller skoleleder Tanja Linnet.
Annonce

Løgumkloster: Corona-hverdagen hersker i øjeblikket på Løgumkloster Distriktsskole.

Håndvask, nødundervisning, forskudte pauser, afstand - og så lige håndvask én gang til og igen.

Selvom elever og personale skal finde sig i en masse ekstra regler, så er stemningen god og positiv.

- Det er så slående, hvor glade børnene var for at komme tilbage i skolen, da der blev åbnet for de mindste, lyder det fra distriktsskoleleder Tanja Linnet.

Hun har, sammen med sit personale, måttet navigere i en omskiftelig tid, hvor nye regler og retningslinjer hele tiden skal følges og tilpasses. Men overordnet set, så er tingene gået glat.

- Det er tydeligt at se, at bekymringerne har været langt større hos de voksne end hos børnene. Børnene tilpasser sig lynhurtigt de nye rutiner, konstaterer hun.

- Vi kan ikke hele tiden stå med en løftet pegefinger. Det er vigtigt, at børnene er trygge.

Tanja Linnet, skoleleder Løgumkloster Distriktsskole

Annonce

Fleksibel organisation

Tanja Linnet og den øvrige ledergruppe på distriksskolen, fik pludselig meget travlt, da statsminister Mette Frederiksen tonede frem på skærmen, og fortalte, at de mindste elever måtte komme tilbage i skolen efter påske.

- Det var nogle hektiske dage, hvor vi arbejdede stort set hele påsken med at få tingene på plads. Vi skulle have en hel masse logistik på plads, vi skulle have kontakt til vores teamkoordinatorer, der skulle informere forældrene.

Annonce

Plads til alle

Tanja Linnet er glad for, at der gik lidt tid før også de store måtte komme tilbage. Det skete mandag inden kristi himmelfartsdag, og i den forløbne uge har de store elever mellem 6. og 9. klasse været tilbage på skolen mellem klokken 12 og 15. Efter weekenden er alle tilbage med fuldt timeantal. Og det har Tanja Linnet helt ro i maven over.

- Alle er nu tilbage i deres oprindelige klasser og lokaler, vi holder forskudte pauser, og alle har hver deres område at holde frikvarter i. Så vi kan godt være her. Men vi kan da helt sikkert mærke, at der er fuldt hus, siger Tanja Linnet, der er stolt over, hvor hurtigt alle har kunnet tilpasse sig de nye regler.

- Jeg er stolt over, hvor fleksible alle har været, og hvor hurtigt og forholdsvist smertefrit vi har kunnet ændre en så stor organisation.

Der er - bogstaveligt talt - kø ved håndvasken på Løgumkloster Distriktsskole mange gange om dagen.Foto: Betina Skjønnemand
Annonce

Justeringer hen ad vejen

Der er fortsat mange retningslinjer og regler, der skal følges, men efterhånden som rutinerne tager over, så bliver det lettere. Der har da også været justeringer hen ad vejen.

- Vi har for eksempel skåret lidt ned på håndvask i forhold til den første tid efter opstarten. Vi vasker stadig rigtig meget hænder, men vi har skåret håndvasken lige inden frikvarteret væk. Det er den slags små justeringer, hvor vi finder ud af, hvad der giver mening. Efterhånden er mange retningslinjer også blevet anbefalinger, der giver rum for fortolkning. Det er både godt og skidt, fordi det ikke længere er så sort og hvidt, forklarer Tanja Linnet.

Hun har dog hele tiden sørget for, at der var en balance mellem at overholde alle regler og ikke at skræmme børnene.

- Vi kan ikke hele tiden stå med en løftet pegefinger. Det er vigtigt, at børnene er trygge. Vi vejleder og husker dem på reglerne. Men vi sørger også for at fortælle, at hvis de glemmer det, så sker der ikke noget slemt. De skal bare huske det næste gang. Vi skal huske, at vi har med mennesker at gøre, siger Tanja Linnet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce