Annonce
Ugeavisen Tønder

Skoleelever opfinder ting til fremtiden

En af de grupper, som deltager i landsfinalen, er fra Tønder Overbygningsskole. De har en opfindelse om en cykel, som man kan motionere på i frikvarterne samtidig med, at man oplader sin telefon. Foto: Projekt Edison
Annonce

Tønder: Når Danish Entrepreneurship Festival holder deres landsfinale onsdag, så vil det være i selskab af blandt andet fem grupper af skoleelever fra Tønder.

De fem grupper består af elever fra 7. årgang på Tønder kommuneskoler, som i løbet af ugen har haft undervisningsforløbet Projekt Edison, og eleverne har lavet opfindelser som for eksempel en cykelhjelm, som kan bruges i fremtiden og et bæredygtigt tørrestativ.

De fem grupper, der nu er i landsfinalen, blev udvalgt af Mette Bossen Linnet og Anne-Sofie Dideriksen fra Mind Factory. Undervejs var der dommere fra blandt andet Skærbækcenteret, Bund Deutscher Nordschleswiger og UC Syd.

Konkurrencen glæder skolekonsulent i Tønder Kommune, Lene Nørgaard Hansen.

- Vi ønsker at vække en interesse for entreprenørskab og iværksætteri i Tønder Kommune. Derfor er det glædeligt, at alle kommuneskolerne deltager og ikke mindst, at det lokale erhvervsliv og andre støtter ved at stille engagerede dommere til formålet, udtaler hun i en pressemeddelelse.

På grund af coronasituationen afholdes konkurrencen online onsdag den 19 november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce