Annonce
Ugeavisen Tønder

Snart sker der ting og sager på den nye genbrugsplads

Snart vil der være synlige tegn på, at arbejdet med den nye genbrugsplads skrider fremad.Foto: Betina Skjønnemand

De første maskiner er nu gået i gang på Tønders nye genbrugsplads. Den nye, meget større, genbrugsplads forventes at kunne tages i brug i slutningen af året.

Annonce

Tønder: Tidsplanen siger omkring seks måneders forsinkelse for Tønders nye, store genbrugsplads. Men det skaber nu ikke de store panderynker for Tønder Forsyning.

- Vi bliver jo ikke hjemløse, så det har ikke givet de store hovedbrud. Men derfor er det da en træls situation alligevel, konstaterer ingeniør for affald hos Tønder Forsyning, Keld Rasmussen.

At tidsplanen er blevet skubbet skyldes, at Tønder Forsyning har måttet fjerne 25.000 kubikmeter forurenet jord fra den store byggeplads på hjørnet af Skovænget og Hydrovej, hvor den nye genbrugsplads skal ligge. Og derefter er der kørt et tilsvarende stort antal kubikmeter sand ind på pladsen. Det er nu klaret, og selve anlægsarbejdet med den nye genbrugsplads kan nu for alvor sættes i gang.

- Vi er begyndt at grave ud til et regnvandsbassin, og når der er kommet rør i jorden, så begynder de så småt at bygge bygningerne op. Så i løbet af maj måned, vil man for alvor kunne se, at der kommer til at ske noget på grunden, konstaterer Keld Rasmussen.

Ingeniør Keld Rasmussen fra Tønder Forsyning glæder sig til den nye genbrugsplads i Tønder kommer i brug. Der går dog lige en syv-otte måneder endnu.Foto: Betina Skjønnemand
Annonce

Nytænkning

Udover at Tønder nu får en genbrugsplads, der er mellem tre og fire gange så stor som den nuværende, så bliver livet for de besøgende på genbrugspladsen også lettere.

- For det første, så bliver der bare så meget mere plads. Hvis man har været på den nuværende genbrugsplads, så holder folk jo i nakken af hinanden. Nu bliver der rigtig god plads, og folk får tid og plads til at sortere affaldet korrekt, lyder det fra Keld Rasmussen.

Der bliver desuden lavet en separat indkørsel til pladsen, hvor man kan aflevere sit have- og grenaffald, og den indkørsel bliver døgnåben.

- Tanken er, at man dels ikke behøver at komme ind på selve genbrugspladsen blandt de mange containere, hvis man bare skal af med sit haveaffald. Og at grenpladsen bliver døgnåben er ud fra en tankegang om, at når man nu har været i haven og endelig fået klippet hækken, så er der meget rart, at man kan komme af med haveaffaldet med det samme, forklarer Keld Rasmussen.

Udover den separate indkørsel til grenpladsen vil den nye genbrugsplads også få en bedre adskillelse af personbiler og lastbiler ind til pladsen.

- Vi laver simpelthen en særlig indkørsel for lastbilerne, der kan køre ind på pladsen fra Hydrovej. Derfra kan de komme til at tømme containerne uden at skulle samme vej som de personbiler, der er på pladsen for at aflevere affald.

Endelig suppleres de mange containere på pladsen med en form for aflæsningspladser, hvor man kan lægge sit affald, og affaldet så kan fjernes med en grab. Det sparer tid og ressourcer i forhold til, at man hele tiden skal tømme containerene.

25000 kubikmeter forurenet jord er renset væk, og ligeså meget nyt sand er lagt på. Nu kan arbejdet på den nye genbrugsplads for alvor gå i gang.Foto: Betina Skjønnemand
Annonce

Snoren klippes i december

Hvis den nuværende tidsplan holder, så kan snoren til den nye genbrugsplads klippes en gang i december.

- Det er i hvert fald, som tidsplanen ser ud nu. Men vi er selvfølgelig meget vejrafhængige i forhold til, hvornår pladsen er klar, konstaterer Keld Rasmussen.

Den nye genbrugsplads i Tønder er budgetteret til at koste 22.5 mio. kr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce