Annonce
Ugeavisen Tønder

Sol og smagsprøver: Fødevarehuset i Tønder er åbnet

Fødevarehuset Vores Marsk åbnede fredag i det gamle pakhus i Tønder. For at markere åbningen var der lavet et mindre madmarked i haven bag huset, hvor der var smagsprøver af blandt andet ost, øl og lammekød. Foto: Matilde Bøjlund Andersen.

TØNDER: Ost, pølser, saft, mælk, øl, gin. Der var noget til enhver smag, da Fødevarehuset Vores Marsk åbnede op fredag klokken 12 i det gamle pakhus i Tønder.

Tøndermarks Initiativet, der er tovholder og projektansvarlig for fødevarehuset, havde bedt om godt vejr, og det havde de fået, hvilket også afspejlede sig i menneskemængden, der gik mellem de forskellige boder, hvor producenterne stod klar med smagsprøver og fortællinger om de lokale produkter. I butikken var der mulighed for at købe produkterne.

På grund af coronarestriktionerne måtte der maksimalt være 75 mennesker samlet i haven. Det blev styret med hård hånd, så alle der kom ind fik en træklemme på, som de skulle aflevere igen ved udgangen.

Annonce

Fødevarehuset Vores Marks formål er at skabe kendskab til lokale fødevarer i Vadehavsområdet, og giver producenterne bedre mulighed for at netværk.

- Vi vil rigtig gerne have sat Vadehavet og Marsken ikke bare på Danmarkskortet, men også skal vi sige verdenskortet, har Julie Hermansen, der er destinationsmanager i Tøndermarsk Initiativet, tidligere udtalt.

For fremtiden vil Fødevarehuset have åben den første fredag i hver måned og hver onsdag i juli måned.

Fødevarehuset Vores Marsk åbnede fredag.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce